Κ. Ρούτουλας:''Τα προσωπεία έπεσαν,τα προσποιητά χαμόγελα έσβησαν κ.Γραμματικόπουλε...''

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κ. Ρούτουλας:''Τα προσωπεία έπεσαν,τα προσποιητά χαμόγελα έσβησαν κ.Γραμματικόπουλε...''

Σεπτέμβριος 25, 2013 - 15:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα:''Δυσάρεστη έκπληξη μου προκάλεσε προσωπικά αλλά και σε πλειάδα δημοτών η ανακοίνωση του Χρήστου Γραμματικόπουλου για το πρόσωπό μου και τα οικονομικά μεγέθη, που αφορούν στην πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων με το σχήμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ», γνωστό εδώ και είκοσι  τουλάχιστον χρόνια στην Ναυπλιακή κοινωνία.
Ταυτίζεται δυστυχώς νοηματικά και φρασεολογικά-τυχαίο άραγε;-με τα προηγηθέντα ανακριβή  φληναφήματα του «Πρεφαδόρου» και της εφημερίδας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» .
Πρόκειται για κατάφωρη  διαστρέβλωση της αλήθειας και δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε αδαείς και ανενημέρωτους πολίτες. Και τα προηγηθέντα τα αντιπαρήλθαμε ως ανώνυμα και ανάξια  γραφήματα κίτρινου τύπου.
Τώρα όμως που έχουμε επώνυμη και επίσημη εκφορά  δημόσιου λόγου από διεκδικητή της εξουσίας του Δήμου το πράγμα αλλάζει.
Τα προσωπεία έπεσαν , τα προσποιητά χαμόγελα έσβησαν και φάνηκε η πραγματική εμπαθής υπόσταση του μέχρι  πριν λίγο καιρό πολλά δελεαστικά υποσχόμενου σε μένα προσωπικά και στην χορωδία. Υπάρχουν τελικά γεγονότα και κρίσιμες στιγμές, που αποκαλύπτεται του καθενός το ήθος, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και ο έσω άνθρωπος και ο πολιτισμός που κομίζει.
Αυτοαναιρείται ο Χρήστος Γραμματικόπουλος και εκτίθεται δραματικά με όσα έγραψε για τους εξής λόγους.:
Σε όλες τις επί τόσα χρόνια ψηφοφορίες στα Δημοτικά συμβούλια, που αφορούσαν στην πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων με την χορωδία «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ», πάντοτε ψήφιζε θετικά, συμπεριλαμβανομένης και της ομόφωνης απόφασης για την επετειακή εκδήλωση της Άλωσης του Παλαμηδίου στην οποία αναφέρεται (συνεδρίαση 31/19-11-2012).Τώρα τι τον κάνει να αναιρεί την θετική ψήφο του και να δημιουργεί εντυπώσεις; Ήταν μήπως «ανήθικη» η ψήφος του τότε; Τι άλλαξε στην εκτίμηση του στο πρόσωπο και στο μακροχρόνια έργο μου, που αφιλοκερδώς επιτελείται δεκαετίες στον Δήμο μας;
«Αμείλικτα» ερωτήματα ….
Το χρηματικό ποσό των 2500 € για την εκδήλωση δεν το έδωσε σε εμένα ο Δήμαρχος Δημήτριος Κωστούρος αλλά στον νόμιμο φορέα της χορωδίας «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, τα οποία ο Χρήστος Γραμματικόπουλος γνωρίζει πολύ καλά (αμοιβές μουσικών και ορχήστρας, ηχητική κάλυψη, εκτυπωτικά, ταχυδρομικά κτλ) Όλα αυτά υλοποιώντας ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Θεωρούσε μάλιστα – επί λέξη λέγοντας σε μένα-ότι τα ποσά αυτά ήταν για το έργο μου λίγα και ασήμαντα, ότι πρόσφατα κάποιοι με ανακάλυψαν και πως όταν έλθει στην εξουσία του Δήμου «θα τα φτιάξουμε όλα εντελώς διαφορετικά»
Επίσης στις τελευταίες εκδηλώσεις μου πρότεινε να βοηθήσει οικονομικά γενόμενος χορηγός, πρόταση για την οποία τον ευχαρίστησα ευγενικά χωρίς να την δεχθώ. Πως όλα αυτά λοιπόν αναιρέθηκαν ; Ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο και ποιο το προσωπείο ;
Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος  πολίτης- ψηφοφόρος και θα πράξει τα δέοντα, αφού όλοι εκτιθέμεθα και καθημερινά δίνουμε δείγματα γραφής  και πολιτικού πολιτισμού ή αμοραλισμού.
Είναι σπουδαίο να είναι  κανείς όντως άρχων  διότι κατά το αρχαίον άλλα πάντα επίκαιρο λόγιον «Τον άρχοντα τριών  δει  μεμνήσθαι: ότι ανθρώπων άρχει, κατά νόμων και κατ΄αλήθειαν άρχει και ουκ αεί  άρχει»

Μετά τιμής
Κωνσταντίνος Ρούτουλας