Tο Ναύπλιο μπαίνει στο χάρτη της ανακύκλωσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Tο Ναύπλιο μπαίνει στο χάρτη της ανακύκλωσης

Σεπτέμβριος 26, 2013 - 12:11

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπλιέων για προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, προμήθεια οικιακών κάδων κομποστοποίησης 360 λίτρων και κάδων ανακύκλωσης 1100 λίτρων μέσα από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 241.080 ευρώ.

Η προμήθεια του απορριμματοφόρου τύπου πρέσας είναι προϋπολογισμού 141.450,00 ευρώ, η προμήθεια 375 κάδων οικιακής κoμποστοποίησης 55 350,00, και η προμήθεια των κάδων ανακύκλωσης είναι 44 280,00 ευρώ.

Αυτό σε συνδυασμό και με τη υπογραφή σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης που εξασφαλίζει την διάθεση των ανακυκλώσιμων υλικών, βάζει για πρώτη φορά τον Δήμο στον χάρτη της ολοκληρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Έτσι μετά από καιρό ικανοποιείται το αίτημα των πολιτών για ύπαρξη και «μπλε» κάδων στον Δήμο Ναυπλιέων. Τα οφέλη είναι πολλαπλά κυρίως περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ένας μεγάλος όγκος απορριμμάτων θα εκτραπεί, και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα θα γλυτώσει και το Δήμο από ένα σημαντικό κόστος, μιας και το κόστος εισόδου στο υπό κατασκευή εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τρίπολη έχει οριστεί στα 61 ευρώ.

Ταυτόχρονα με την διανομή των 375 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, θα λειτουργήσει, έστω και πιλοτικά καταρχήν, η επεξεργασία οικιακών βιοαποβλήτων στην πηγή, η οποία και θα μειώσει περαιτέρω τον συνολικό όγκο απορριμμάτων.

Η προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων για διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή ως η μόνη βιώσιμη λύση, περιβαλλοντικά και οικονομικά, θα συνεχιστεί και με άλλες ενέργειες που θα ανακοινωθούν σύντομα.