Κάλεσμα ΠΑΣΥ για ζητήματα του Αναβάλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κάλεσμα ΠΑΣΥ για ζητήματα του Αναβάλου

Σεπτέμβριος 30, 2013 - 16:32

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σχεδόν 40 χρόνια τώρα  το έργο του Αναβάλου καρκινοβατεί με εναλλασσόμενες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα λόγια τα μεγάλα και οι διαπιστώσεις αυτών και αλλά και των κομματικών επιτελείων τους σε τοπικό επίπεδο, είναι τόσα πολλά που πλέον δεν έχουν καμία αξία.

Στη ουσία η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με εκείνα τα μεγάλα συμφέροντα ευρωπαϊκά και ελληνικά που δε θέλουν να έχουν στα πόδια τους, έναν αργολικό  κάμπο με επάρκεια νερών και σύγχρονο δίκτυο άρδευσης και με δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά που θα πολλαπλασίαζαν τον παραγόμενο αγροτικό πλούτο. Υπάρχουν ισχυρά ανταγωνιστικά καπιταλιστικά συμφέροντα που θίγονται από την αγροτοβιομηχανική ανάπτυξη που θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου του Αναβάλου, ιδιαίτερα τώρα που ακόμα έστω ακόμη υπάρχει σε μαζική κλίμακα το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό.

Σήμερα, πρέπει ο στόχος πάλης του αγροτικού κινήματος να μην μείνει στο αίτημα μόνο να έρθει το νερό στην περιοχή των Φιχτίων(και συνολικά στον νομό), αλλά να γίνει ΤΩΡΑ ολόκληρο το έργο και να μην  ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

Είναι φανερό πως το έργο ολοκλήρωσης του νερού του Αναβάλου δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της. Δεν μπορεί επίσης να αφεθεί στα χέρια της Περιφέρειας που έχει βλέψεις ιδιωτικοποίησης του νερού μετά από την συμφωνία της με την προ των πυλών ιδιωτική ΕΥΔΑΠ όπως και με την πλήρη εγκατάλειψη του αντλιοστασίου στο Κουτσοπόδι. Αλλά ούτε και στον δήμο Άργους-Μυκηνών που τέτοιες βλέψεις έχει και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη!!

Το έργο του Αναβάλου πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση του αγροτικού κόσμου της περιοχής αλλά και συνολικά του  εργατικού, του αγροτικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος της Αργολίδας. Η δύναμη ενός τέτοιου ρωμαλέου λαϊκού κινήματος στη περιοχή, μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις της κυβέρνησης, των μεγάλων συμφερόντων. Δεν είναι τυχαία η κινητοποίησή τους τις τελευταίες ημέρες για το έργο. Έγιναν κάτω από το φόβο της κινητοποίησης των αγροτών από την περιοχή(Φίχτια, Μπόρσα, Μυκήνες) το προηγούμενο διάστημα. Δείχνει την δύναμη που έχει το λαϊκό κίνημα αν πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Ως Γραμματεία Αργολίδος της ΠΑΣΥ, μ’ αυτή τη λογική και σ’ αυτή την κατεύθυνση αναπτύξαμε δράση και πήραμε πρωτοβουλίες στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους αγρότες και τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής την Τρίτη 1 Οκτώβρη και ώρα 7:30μμ στα Φίχτια σε σύσκεψη-συνέλευση και να δράσουμε ανάλογα κάνοντας δική μας υπόθεση το πρόβλημα του νερού του Αναβάλου.