Έναρξη 2 σεμιναρίων απο το Επιμελητήριο Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έναρξη 2 σεμιναρίων απο το Επιμελητήριο Αργολίδας

Οκτώβριος 01, 2013 - 13:33

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της Εξωστρέφειας από το Επιμελητήριο Αργολίδας

   Το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) προγραμματίζει για το μήνα Οκτώβριο 2013, σεμινάρια κατάρτισης για επιχειρηματίες – μέλη του (εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες) με θέμα “Ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας”.

  Η δημιουργία ενός σημαντικού αποθέματος ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη, τόσο των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας συνολικά, επομένως τα μέλη ενθαρρύνονται να επενδύσουν δυναμικά στον τομέα αυτόν, αυξάνοντας την εξαγωγική τους ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως ευκαιρίες διεθνοποίησης των επιχειρήσεων τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες καθώς και αγρότες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με επιδότηση 5 ευρώ (μικτά) ανά ώρα, με σκοπό την ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί διαδοχικά δύο σεμινάρια μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 50 άτομα περίπου. Με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος δύναται να πραγματοποιηθούν περισσότερα μέχρι το τέλος του 2013. Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, συνήθως απογεύματα. 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα:

  • Αίτηση συμμετοχής (δίνεται από το Επιμελητήριο)
  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • Βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος
  • Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα
  • Πρόσφατη φωτογραφία
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι η επιχείρηση δεν απασχολεί προσωπικό άνω των 250 ατόμων
  • Για τους αγρότες: Αντίγραφο του Ε9 του τελευταίου έτους και φωτοτυπία της σελίδας των στοιχείων τους που αναγράφονται στο βιβλιάριο του ΟΓΑ

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αργολίδας μ.Κ.Ε. (Κορίνθου 23, Άργος) στο τηλέφωνο 27510-67663 ή στους δικτυακούς τόπους της ΕΕΔΕ και του Επιμελητηρίου αντίστοιχα www.exostrefeia-eede.gr,  www.arcci.gr.

 

Για το Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ΕΠΙ∆ΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στηρίζει και εκπαιδεύει ανέργους για  μια 2η ευκαιρία στην απασχόληση. Ύστερα από την υλοποίηση δύο σεμιναρίων και την επιθυμία πολλών ανέργων που προέρχονται από αυτούς τους κλάδους, διεκδίκησε  και κέρδισε ένα επιπλέον τμήμα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Η Δράση με τον τίτλο «Συμβουλευτική & Επανακατάρτιση Ανέργων – 2η Ευκαιρία» διενεργείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Η λογική της παρέμβασης μέσω της προτεινόμενης πράξης, στηρίχθηκε στην κρίση που πλήττει τη χώρα και ειδικότερα στην πτωτική πορεία των συγκεκριμένων κλάδων, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

- Λιανικό Εμπόριο,

- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων

- Κατασκευές / ∆ομικά Υλικά

Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μεικτό) ανά ώρα κατάρτισης (280ώρες Χ 5€ = 1400 € μεικτά). Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα:

Αίτηση
Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
Βεβαίωση εργοδότη από το 2008 ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας της επιχείρησης με έναν από τους 3 κλάδους: Λιανικό Εμπόριο, Εμπορία – Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων, Κατασκευές – Δομικά Υλικά
Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
Πρόσφατη φωτογραφία

Το Επιμελητήριο Αργολίδας καλεί τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο γραφείο της Αναπτυξιακής Επιμελητηριακής μ.Κ.Ε. του  Επιμελητηρίου Αργολίδας (Κορίνθου 23, Άργος). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας www.arcci.gr  και της ΕΕΔΕ www.eede.gr ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 27510-67663.

 

Για το Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

.......................................................................................................................................