Δημοτική παράταξη: “ Οι πολίτες μπροστά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημοτική παράταξη: “ Οι πολίτες μπροστά

Οκτώβριος 10, 2013 - 14:22

Συμπληρώνουμε σχεδόν τρία χρόνια αυτοδιοίκητης θητείας και εν όψει των επόμενων εκλογών τον Μάϊο του 2014, η παράταξή μας “ Οι πολίτες μπροστά “ κρίνει αναγκαία και σκόπιμη μια επικοινωνία, όχι μόνο με τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, στις προηγούμενες εκλογές , αλλά και όλους τους δημότες του διευρυμένου πλέον δήμου Άργους – Μυκηνών. 

      Είναι γεγονός , ότι από τις εκλογές του Νοέμβρη του 2010,  για την ανάδειξη Δημάρχου και αυτοδιοίκητων οργάνων, για πρώτη φορά,  με βάση τον νόμο 3852 / 2010 ( Καλλικράτη ), έχουν αλλάξει πολλά. Πρώτα από όλα η οικονομική κρίση, που έπληξε την χώρα μας, από το 2009 και συνεχίζεται ακόμα, με όλα τα προβλήματα που δημιούργησε στην Ελληνική κοινωνία - ανεργία , φτώχεια , περικοπή μισθών και συντάξεων, υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών από το κράτος , νέοι φόροι , κ. τ. λ. . Στην συνέχεια, ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές τον Ιούνιο του 2012,  σαν αποτέλεσμα ίσως και αυτής της οικονομικής κρίσης, το οποίο βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Η παράταξή μας, όλο αυτό το διάστημα , στάθηκε  όρθια, παρούσα, ενωμένη και αποφασιστική, ασκώντας το θεσμικό της ρόλο,  από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που  την όρισαν  με το 40 % οι πολίτες  του δήμου Άργους – Μυκηνών.

       Με την συνεχή παρουσία μας στις συνεδριάσεις των δημοτικών Συμβουλίων , στις διάφορες επιτροπές, στα νομικά πρόσωπα και  στις σχολικές επιτροπές, συμβάλαμε αποφασιστικά στην επίλυση διαφόρων καθημερινών προβλημάτων και στην ομαλή λειτουργία του δήμου.

Με την σοβαρότητα, την γνώση και την εμπειρία μας, καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό, να ανεβάσουμε το επίπεδο συζήτησης και αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να ικανοποιηθεί η απαίτησή μας για την ύπαρξη των απαραίτητων εισηγήσεων ( κάτι που δεν γινόταν αρχικά ).

     Λειτουργώντας  πολιτικά, αποφύγαμε τις στείρες αντιπαραθέσεις , τις μικροπολιτικές, και την κωλυσιεργία, προσπαθώντας με την κριτική και τις προτάσεις μας  να δώσουμε λύσεις για το καλό όλων των δημοτών.

    Παρά την άρνηση του Δημάρχου,  στα επανειλημμένα διαβήματα του επικεφαλής της παράταξής μας , ως όφειλε βάσει του νόμου, για την παραχώρηση χώρου και γραφείων , η παράταξή μας λειτούργησε ικανοποιητικά ξεπερνώντας δυσκολίες και προβλήματα.

   Στον ιστότοπο της παράταξης argosdimotika.blogspot.gr αναρτήσαμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και μέλη της παράταξης και πολίτες  εκατοντάδες σχόλια, επιστολές και επισημάνσεις, που αφορούσαν θέματα κριτικής αλλά και προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του δήμου.

    Με την άψογη και απόλυτα δημοκρατική καθοδήγηση του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Αναγνώστου, με αίσθημα ευθύνης , με την απαραίτητη ψυχική μας ενότητα,  με συναίνεση και με υψηλό πνεύμα συνεργασίας, σφυρηλατήσαμε όλο αυτό το διάστημα την ενότητά μας, όχι μόνο σε επίπεδο εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας  των στελεχών μας που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές.

    Όπως είναι φυσικό λοιπόν, δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε αυτή την παράταξη και να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Είμαστε εδώ, πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε , μέσα από την λειτουργία αυτής της παράταξης, που έχει όραμα , έχει σχέδιο και το σπουδαιότερο έχει τους ανθρώπους που μπορούν να δουλέψουν συλλογικά για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δήμο. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες στις επόμενες εκλογές. Σήμερα  εκπροσωπούμε ένα μεγάλο κομμάτι του δήμου Άργους – Μυκηνών, που ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές να είναι πλειοψηφικό. Για τον σκοπό αυτό, προσκαλούμε, πέρα από τα στελέχη της παράταξής  μας και όλους εκείνους που έχουν την εντιμότητα , τις ικανότητες και την διάθεση να βοηθήσουν να πάει ο τόπος μπροστά.

     Δηλώνουμε, ότι από την πλευρά μας, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε , με όλους και για όλα, για πιθανές συνεργασίες,  όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών , αλλά και σε επίπεδο παρατάξεων. Όσον αγορά την παρούσα Δημοτική Αρχή, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πέρα από τα ελαφρυντικά, της οικονομικής κρίσης και της πρώτης θητείας της, ως  Καλλικρατικού  δήμου, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των δημοτών. Γιατί ενώ έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη, δεν κατάφερε τελικά να περάσει από πάνω. Στην κριτική μας πάντως στην δημοτική αρχή σίγουρα θα επανέλθουμε. 

    Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σας θέλουμε δίπλα μας. Να παλέψουμε μαζί , ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις , για να διορθώσουμε παραλείψεις και αδυναμίες , να βάλουμε στόχους , να βελτιώσουμε τα πράγματα, γιατί το μέλλον ανήκει στους νέους και το μέλλον μας αφορά όλους. 

γραφείο τύπου