Κόρινθος: Έρευνες σε σπίτια Χρυσαυγιτών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόρινθος: Έρευνες σε σπίτια Χρυσαυγιτών

Οκτώβριος 11, 2013 - 16:08

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία για παράνομη κατοχή όπλων

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας γεμιστήρας, ένα μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού.

Συνελήφθησαν, χθες (10.10.2013) στην Κορινθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η σύλληψη τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, που διατάχθηκε την 4/10/2013, για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες τέσσερις ημεδαπούς ( 20, 19, 18 και 17 ετών) σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 24 ετών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τους δύο (2) ημεδαπούς, βραδινές ώρες της 28/06/2013 σε εμποροπανήγυρη, στη πόλη της Κορίνθου, οι τέσσερις (4) δράστες συμμετείχαν σε ομάδα δέκα ατόμων, οι οποίοι φορώντας μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν με σιδερένιες αλυσίδες και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να μεταφερθούν για περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω.

Ειδικότερα, χθες (10.10.2013) το πρωί, στη Ξυλοκέριζα Κορινθίας σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 47χρονου (πατέρα του 20χρονου, του 19χρονου και του 18χρονου) βρήκαν και κατέσχεσαν:

 Ένα (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο.
 Έναν (1) γεμιστήρα πυροβόλου όπλου.
 Ένα (1) ψηφιακό οπτικοακουστικό δίσκο και έντυπα, με περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού).

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 48χρονου (πατέρα του 17χρονου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.
Δεκαεννέα (19) φυσίγγια.
 Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας -21- εκατοστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.