Ανακοίνωση Κ. Γκαρκάσουλα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση Κ. Γκαρκάσουλα

Οκτώβριος 11, 2013 - 21:02

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του δήμου Άργους-Μυκηνών Κωνσταντίνου Γκαρκάσουλα: Επιτέλους, πότε θα σταματήσει να αυτοεπαινείται αυτή η Δημοτική Αρχή;  Και κυρίως ο Δήμαρχος; Σε νέο δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή βέβαια την κλειστή συγκέντρωση του συνδυασμού του κυρίου Δήμαρχου-που όλως τυχαίως βέβαια, παραβρέθηκαν παραπάνω άτομα, στην "κλειστή″, συγκέντρωση ( να υποθέσω πως ήταν ακάλεστοι ; ), γράφτηκαν κάποιες ανακρίβειες και εξηγούμαι:
1)      Κανείς στο παρελθόν δεν πλήρωνε 1000 ευρώ μηνιαίως για το ΚΕΠ που στεγαζόταν σε 50 τετραγωνικά μέτρα. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πλήρωνε για τον χώρο του ΚΕΠ που στεγαζόταν στην Καποδιστρίου 36 και Αγίου Κων/νου γωνία, 886,79 ευρώ  για 103,62τ.μ ισόγειο και 46,3 τ.μ. πατάρι. Αυτή είναι η αλήθεια με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό.
2)      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ 8 ΠΡΩΗΝ ΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ.   Οι Δήμοι και Κοινότητες που ενοποιήθηκαν με τον Καλλικράτη είναι 5 πρώην Δήμοι και 2 Κοινότητες τώρα από πού προκύπτει ότι  εσείς  ενοποιήσατε 8 πρώην ΟΤΑ, δεν μπορώ να ξέρω, μάλλον θα είναι η γνωστή σε όλους ‘δημιουργική λογιστική’, που τα υπολογίζετε όλα πολύ παραπάνω( βλέπε έργα).
3)      ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. Καλά, ο Δήμος τι σχέση έχει με το νοσοκομείο;
4)      ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ. Υπάρχει κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο; Λειτουργεί;
5)      ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΑΡΓΕΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ.  Γιατί πριν από εσάς, δεν διοργάνωναν οι άλλες Δημοτικές Αρχές Καρναβάλι; Μάλλον θέλετε να πείτε πώς  καμία  Δημοτική Αρχή δεν είχε δαπανήσει τόσα χρήματα για καρναβάλι
( πρώτη χρονιά της θητείας σας 60.000 ευρώ).
6)      ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Για ποια αναβάθμιση; α) Κεντρικός αρχαιολογικός χώρος σχεδόν εγκαταλελειμμένος ότι φτιάξαμε εμείς το εγκαταλείψατε ούτε συντήρηση, ούτε τίποτα. β) Γιατί εγκαταλείψατε το ψηφιακό περίπτερο Πολιτισμού πού σας αφήσαμε; και έγινε γραφείο για το Βοήθεια στο Σπίτι; γ) Γιατί δεν λάβατε υπόψη την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων στην μελέτη  για το κέντρο της Πόλης. δ) Μήπως εννοείτε αναβάθμιση τους χιλιάδες Τουρίστες (επισκέπτονται σε γειτονικούς Δήμους ) που είχατε υποσχεθεί πως θα φέρετε προεκλογικά, αλλά ποτέ δεν ήρθαν.
7)      ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Σας αφήσαμε έτοιμη την μελέτη, το δημοπρατήσαμε και είχαμε εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση.
8)      ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΥ. Για ποια ολοκλήρωση μελέτης  αναφέρεστε; Πότε εκπονήθηκε; Φυσικά μιλάτε για την εγκαταλελειμμένη πλατεία δίπλα στο Εργατικό Κέντρο που την υποβαθμίσατε σκοπίμως, δεν καθαρίσατε ποτέ τα παρτέρια που σας παραδώσαμε, τα φώτα τα αφήσατε σπασμένα, θέλατε να την κάνετε δρόμο και φυσικά δεν τοποθετήσατε ποτέ τα όργανα την παιδικής χαράς πού σας αφήσαμε, για να δημιουργηθεί μία επιπλέον πλατεία όπου θα μπορούσαν να παίξουν παιδιά.
9)      ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΠΟΡΩΝ.  Είναι τουλάχιστον ντροπή να αναφέρεστε στα συσσίτια απόρων, ως δικό σας έργο, τα οποία μάλιστα λειτουργούν για πάνω από μία δεκαετία.
10)  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΛΩΝ –ΚΙΒΕΡΙΟΥ. Έλεος, όχι και να γράφουμε έργα τα οποία δεν έχουν γίνει. Γιατί εάν είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον θα το ήξεραν οι κάτοικοι.  ( Ούπς, σας πιάνω αδιάβαστους η ‘δημιουργική λογιστική’ που λέγαμε πιο πάνω….)
11) ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ).Για ποια μελέτη; Aπό ποιόν εκπονήθηκε; Σε ποιά υπηρεσία έχει υποβληθεί προς ένταξη;
12) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΡΚΕΙΑΣ. H συντήρηση ανήκει και αυτή στις περιβόητες απευθείας αναθέσεις, από τις Σχολικές Επιτροπές; Tώρα γιατί ανοίγετε τέτοια θέματα;
13)  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εννοείται φυσικά το κτίριο που μεταφέρατε το Δημαρχείο στην οδό Καποδιστρίου όπου η μίσθωση του κρίθηκε μη νόμιμη(βλέπε Ελεγκτικό Συνέδριο). Και εσείς, φυσικά το ξανά νοικιάζετε……(αφού δεν μας έκατσε η πρώτη φορά…..).  Φυσικά σε όλα αυτά που ανέφερα πιο  πάνω θα ήταν παράλειψη μου  να μην σας θυμίσω πως ξεχάσατε
( μάλλον σκοπίμως) να αναφερθείτε στις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις και στις πρωτοφανείς  για Δημοτική Αρχή  παραιτήσεις  Αντιδημάρχων( Αδρακτάς-Κολεβέντης-Καραμήτσας), Γενικών Γραμματέων (γιατί άραγε;). Ακόμα να σας θυμίσω επειδή έχετε κοντή μνήμη πως στο Ταμείο του Δήμου Άργους σας άφησε η Δημοτική Αρχή Μπούρη περίπου 2.900.000 ευρώ ( Απολογισμός 2011). Τώρα όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεστε, τα οποία άπτονται της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση σας. Εν ευθέτω χρόνο θα επανέλθω για να επισημάνω τις υπερβολές που αναφέρονται σε αυτό το δελτίο τύπού σας και φυσικά επειδή μονίμως μηδενίζετε όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, θα ανασύρω από την μνήμη ,τόσο την δική σας όσο και των δημοτών μας ένα προς ένα τα έργα που οι ανωτέρω  Δημοτικές Αρχές  πραγματοποίησαν.
 
 
 
                                                                                                                                    

                                                  ΓΚΑΡΚΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
                                      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  
                                              ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ