Τατούλης:Στη Ν. Κίο ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης:Στη Ν. Κίο ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Οκτώβριος 11, 2013 - 21:27

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για την Αργολίδα ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων θα είναι στη Ν. Κίο. «Στους Δήμους Τρίπολης, Οιχαλίας και Ευρώτα είναι οι προτεινόμενες θέσεις για τις τρεις εγκαταστάσεις  ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Κορινθίων οι προτεινόμενοι σταθμοί μεταφόρτωσης, σύμφωνα με την πρόταση της προσωρινής αναδόχου εταιρείας Τέρνα Ενεργειακής» όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του Έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Στο τελικό στάδιο όπως ενημερωθήκαμε σήμερα βρίσκεται ο Διεθνής Διαγωνισμός του μοντέλου του ΣΔΙΤ στη διαχείριση στερεών αποβλήτων που  αποτελεί ένα ελληνικό μοντέλο πλέον το οποίο στηρίζεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο και το οποίο είναι σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είναι ο μόνος διεθνής διαγωνισμός που γίνεται στη  χώρα μας και έχει τους δικούς του κανόνες. Ο προσωρινός διαγωνισμός ανέδειξε την ΤΕΡΝΑ, η οποία είχε την ευθύνη να υποβάλει τη δική της πρόταση ως όφειλε χωροθετώντας τις θέσεις και την περιβαλλοντική μελέτη.

Το σχέδιο απαλλάσσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το μεγάλο βάσανο των χωματερών. Ένα σχέδιο το οποίο θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον σχέδιο.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια πέτυχε μια πολύ σημαντική μείωση σε ποσοστό 50% από την αντίστοιχη προσφορά σε άλλες πόλεις. Θα γίνουν 3 δομές διαχειριστικής ενότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι διαχειριστικές ενότητες είναι οι εξής:

Οι παρακάτω χώροι έχουν οριοθετηθεί από τον ΠΕΣΔΑ

Πρώτη διαχειριστική αρχή:

Αργολίδα – Κορινθία – Αρκαδία (πλην την Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας)

Δεύτερη διαχειριστική αρχή :

Μεσσηνία στην οποία θα περιχέονται και η  Μεγαλόπολη αλλά και η Γορτυνία

Τρίτη διαχειριστική αρχή:

Λακωνία

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι θα είναι ολοκληρωμένες μονάδες επεξεργασίας και όχι σκουπιδοεργοστάσια . Πρόκειται για επισκέψιμες μονάδες που θα αποτελούν μονάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.Το έργο είναι για τους πολίτες και θα είναι βαθύτατα περιβαλλοντικό.  Πρόκειται για μια πράσινη εγκατάσταση ανέφερε στη συνέντευξη τύπου.arcadiaportal.gr