Σ. Κωτσοβός:Τελικά η εφευρετικότητα του δήμαρχου δεν είναι τυχαία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σ. Κωτσοβός:Τελικά η εφευρετικότητα του δήμαρχου δεν είναι τυχαία

Οκτώβριος 12, 2013 - 13:53

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Τελικά η εφευρετικότητα του δήμαρχου δεν είναι τυχαία και μαζί με τις συνεχείς υπερβολές του, κατάντησε πλέον κουραστική. Ουτε είναι τυχαίος ο επιχειρούμενος πάλι αποπροσανατολισμός του από τα καθημερινά, με δήθεν θριάμβους και ουράνιες επιτυχίες.

Ετσι μαθαμε έκπληκτοι ότι επινόησε συνάντηση 45 «αιρετών» που προσκάλεσε ,αλλα έγιναν 87 με «τυχαίους εθελοντές», και τους έκανε δημόσια «εντατικό μάθημα» ,για τα έργα που μόνος του έκανε (;), κάνει (;) και θα κάνει (;) αναφερόμενος στον γνωστό κατάλογο που αρέσκεται να διαβάζει & που τον απηύθυνε βέβαια και σ΄όλους μας .

Δεν ξέρουμε αν είχε χάρακα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή έκανε ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σε κάποιους –τυχον- αδιάβαστους, αλλα θάταν αστείο να αναφερθούμε κι εμείς στη «διδακτέα ύλη» των έργων του, αφου ήδη το έκαναν άλλοι και θα γίνουμε κουραστικοί.

Μαζεύτηκαν λοιπόν και παρακολούθησαν τον ηγεμόνα να απαξιώνει σε επανάληψη τα πάντα, να αναγγέλει μονίμως έργα, να καταγγέλει όλους  τους προηγούμενους , να αυτοχειροκροτείται, να βομβαρδίζει τους πάντες ,να μιλάει επι παντός επιστητού και τελικά να  προκαλεί την κοινή λογική σηκώνοντας κύπελλα επιτυχιών... Η διαχείριση των αυτονόητων παρουσιάστηκε σαν άθλος και η ανυπαρξία των απαραίτητων ως αδυναμία του ..Καλλικράτη .

Ζούμε δυστυχώς καιρούς απίστευτων δημόσιων συμπεριφορών. Λαικισμός και  άκρατη ψηφοθηρία. Δουλειές του ποδαριού και της προχειρότητας. Αντιμισθίες και πολιτικά χαρτζιλίκια παντού, χωρίς κανένα όφελος στον Δήμο. Η σιωπή του κάθε «γκρινιάρη» είναι ο στόχος με οποιοδήποτε κόστος. Ο τόπος και ο λαός ζούν με συνεχή «βήματα οπίσω και  σημειωτόν» για να πούμε και  μερικές γυμναστικές εκφράσεις και να γίνουμε πιο κατανοητοί.

Η κακή εικόνα λοιπόν που εκπέμπει ο Δήμος, είναι θέμα προσωπικών συμπεριφορών, έλλειψης κοινωνικής σοβαρότητας και αξιοπρέπειας που έχουν υποβαθμιστεί από πολλούς εκεί μέσα με προεξάρχοντα τον δήμαρχο, δημιουργώντας νέα ήθη. Η τάξη των υπάκουων μαθητών/συμβούλων είναι ένα απ΄αυτά. Γι αυτό και κάποιοι έφυγαν ανεπιστρεπτί..

Οντως ο μοναδικός στόχος, δεν είναι οι εκλογές και η ψηφοθηρία κ. δήμαρχε.

Όμως ποτέ άλλοτε η αντιμετώπιση του δημοτικού συμβουλίου και των παρατάξεων από τον δήμαρχο δεν ήταν τόσο μικροπρεπής, συμπλεγματική  και απαράδεκτη, ούτε η αντιμετώπιση του κόσμου τόσο περιπαικτική. Τα τονίζουμε όλα αυτά από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής.Και δυστυχώς δικαιωνόμαστε καθημερινά.

Η αλαζονεία ,οι μικροπρέπειες και οι φανφαρονισμοί τελικά έγιναν χιονοστιβάδα που έχει παρασύρει τα πάντα και πρώτα απ΄όλους, τον ίδιο,  που παραπαίει πια πίσω από στημένες φιέστες, συνεντεύξεις & ελάχιστους κολλητούς που του παριστάνουν τον φίλο κατά περίπτωση, πάντα όμως με γνωστή από τώρα  ημερομηνία λήξης.

Τις εκλογές ….

                                                                                        11/10/2013

                                                                                       ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ