Ημερίδα για τον Καλλικράτη στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα για τον Καλλικράτη στο Άργος

Οκτώβριος 12, 2013 - 14:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τρία χρόνια Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» : εμπειρίες και προοπτικές
Μια πολύ αξιόλογη και επίκαιρη Ημερίδα διοργάνωσε ο δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου-Ομάδα Έρευνας για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αργολίδας  το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
 Ομιλίες-Παρεμβάσεις έκαναν ο Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Καμπόσος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, ο Δημήτρης Κωστούρος Δήμαρχος Ναυπλίου.
Κύριοι ομιλητές οι: Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος «Παγκόσμια διακυβέρνηση – Τοπική διακυβέρνηση»
Θεόδωρος N. Τσέκος «Προοπτικές για τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς: Ευρωπαϊκές εμπειρίες»
Στέφανος Γ. Γιακουμάτος «Στατιστική ανάλυση των στοιχείων έρευνας για την διοικητική μεταρρύθμιση του 2010»
Την ημερίδα παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άργους-Μυκηνών Θοδωρής Βασιλόπουλος,ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πετσέλης,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κρίγγος,ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ''Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους'' Γ. Νώτης,το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΑΜ Ν. Δελής και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Θέλω  να συγχαρώ τον Δήμο Άργους-Μυκηνών καθώς και το ΤΕΙ Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της ημερίδας .

Ο Καλλικράτης συνέπεσε με την μεγάλη οικονομική κρίση. Σε μεγάλο βαθμό, αυτή η συγκυρία δεν μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε αποκομμένα από την κρίση τα αποτελέσματα των αλλαγών που επέφερε. Είναι αλήθεια ότι πολλές δομές χρήσιμες ή και απαραίτητες για τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών έκλεισαν ή υποβαθμίστηκαν, όπως επίσης είναι αλήθεια ότι πολλές από τις συνενώσεις των δήμων, εκεί όπου οι τοπικές κοινότητες συμφωνούσαν μ’ αυτές, εξασφαλίζουν τις προοπτικές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, για οικονομίες κλίμακας και εντέλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο και αναγκαίο να κοιτάμε με μάτι κριτικό, αλλά και με αντικειμενικότητα και βούληση για απτές βελτιώσεις την εμπειρία του Καλλικράτη. Να επισημάνουμε με νηφαλιότητα τα λάθη που έγιναν, όπως και τα θετικά, και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του υφιστάμενου πια θεσμικού πλαισίου προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της χώρας συνολικά.

Είμαι βέβαιος ότι από την σημερινή Ημερίδα θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και προτάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση. 

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος
www.argolidaportal.gr