Ανακοίνωση ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για Χρυσή Αυγή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για Χρυσή Αυγή

Οκτώβριος 12, 2013 - 23:36

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Tα τελευταία γεγονότα με τη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες Χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού  και του εργατικού κινήματος.
Η Χ.Α είναι ναζιστική φασιστική οργάνωση γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Το αποδεικνύουν οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός.
Το αποδεικνύουν τα ‘‘δουλεμπορικά’’ γραφεία που στήνει , οι σχέσεις της με  μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Η Χ.Α με τη φασιστική δημαγωγία και συνθήματα για την ‘‘κλεπτοκρατία’’,   τους ‘κλέφτες’ πολιτικούς, εμφανίστηκε με ‘‘αντιμνημονιακό’’ μανδύα.
   Η θολή ‘‘αντιμνημονιακή’’ ρητορεία, που δεν αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και αφήνει στο απυρόβλητο την Ε.Ε, τα  μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές ‘έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα’, προσέφεραν κάλυψη στη Χ.Α.
   Η Χ.Α ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες. Τροφοδοτήθηκε από τη σαπίλα του αστικού συστήματος, από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού.
    Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων  των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές ενέργειες  σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.
   Η συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις γνωστές εξελίξεις εστιάζεται στην πάταξη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται, στα «δύο άκρα» ‘‘δημοκρατικό τόξο’’,  ‘‘αντιφασιστικό μέτωπο’’, κι όλα αυτά είναι βέβαιο  ότι στην πορεία θα στραφούν κατά του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
   Ο φασισμός αποτελεί επιλογή των μονοπωλίων, τμημάτων της αστικής τάξης της χώρας μας. Γι’αυτό η ΧΑ ως φασιστική οργάνωση δεν αντιμετωπίζεται από  θολά αντιφασιστικά μέτωπα που υπερασπίζονται τη σύγχρονη δικτατορία των μονοπωλίων την αστική εξουσία δηλ. που έχει οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η πάλη ενάντια στη ΧΑ και στο φασισμό γενικότερα , πρέπει να είναι και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.
  Σε τέτοια κατεύθυνση πρέπει να κινούνται και τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  όπως αυτό του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ για να είναι ομόφωνα και ηχηρά
  Εμείς όχι  μόνο καταδικάζουμε  την εγκληματική δράση της ΧΑ  και την δολοφονία του Π.Φύσσα αλλά είμαστε και στην πρώτη γραμμή του αγώνα   για την οργάνωση της πάλης  ενάντια σ’ αυτό το σύστημα που γεννά τη Χρυσή Αυγή και έχει γονατίσει το λαό μας με την άγρια εκμετάλλευση και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών του.
   Γιατί οι Κομμουνιστές όχι μόνο δεν φοβούνται ,αλλά δίνουν και τη ζωή τους αν χρειαστεί για την προκοπή του λαού και του τόπου.

ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΠΑΒΕΛΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ