Ανδριανός: Η ζωή και το έργο του Καποδίστρια μας υπογραμμίζει να επικρατήσει το ορθό και το δίκαιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Η ζωή και το έργο του Καποδίστρια μας υπογραμμίζει να επικρατήσει το ορθό και το δίκαιο

Οκτώβριος 14, 2013 - 12:07

Μετά  την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Γιάννης Ανδριανός  έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Τιμάμε και φέτος, εδώ στο Ναύπλιο - τόπο του μέγιστου θριάμβου αλλά και της μαρτυρικής θυσίας του Ιωάννη Καποδίστρια - την επέτειο της δολοφονίας του Πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.
  Η ζωή και το έργο του Καποδίστρια μας υπογραμμίζει , πως είναι δυνατόν ακόμη και στο συχνά κυνικό πεδίο της διεθνούς πολιτικής, να επικρατήσει το ορθό και το δίκαιο. Και ταυτόχρονα υπογραμμίζει τις τραγωδίες που περιμένουν έναν λαό όταν οι άνθρωποί του βάζουν το ιδιοτελές συμφέρον πάνω από το εθνικό και αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν για τα μεγάλα και τα σημαντικά.
Ένα είναι σίγουρο: ότι το ήθος και η πολιτική μεγαλοφυΐα του Ιωάννη Καποδίστρια θα συνεχίσουν και στο μέλλον να εμπνέουν κάθε άνθρωπο σε ολόκληρο τον κόσμο που οραματίζεται μια πολιτική του δικαίου και της αρετής. Και είναι χρέος κάθε Έλληνα να κρατά ζωντανή  τη μνήμη, αλλά και το όραμα του Πρώτου Κυβερνήτη.