Άρση της ασυλίας βουλευτών της ΧΑ-Προσπάθειες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άρση της ασυλίας βουλευτών της ΧΑ-Προσπάθειες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς

Οκτώβριος 17, 2013 - 17:10

Αίρεται η ασυλία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα, Παναγιώταρο, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλο. Ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της άρσης τα δημοκρατικά κόμματα.

Ειδικότερα, βάσει πληροφοριών απ’ το protothema.gr 247 βουλευτές ψήφισαν για το ζήτημα της άρσης ασυλίας για τους Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα με 246 υπέρ , ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, το οποίο ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο.

Οι υποθέσεις Παναγιώταρου έλαβαν 246 υπέρ η πρώτη με το Βασίλη Καπερνάρο να ψηφίζει απλά «Παρών» και η δεύτερη έλαβε 247 υπέρ, με ομόφωνη «καταδίκη».

Σε ό, τι αφορά τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του σε επεισόδια, η κάλπη έβγαλε 247 υπέρ για την άρση ασυλίας τού εν λόγω βουλευτή.

Ο κος Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης, έλαβε 246 υπέρ κι ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ικανοποιημένος σε ό, τι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή, θεωρώντας πως η Δικαιοσύνη βαίνει καλώς, ενώ ανέφερε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα προχωρήσει και θα προωθηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Δήλωσε ότι δε θα δεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και ανέφερε ότι εάν δεν καρποφορήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα, τότε η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να θέσει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο.

Όσον αφορά την κοινή συμμετοχή των 58 προσωπικοτήτων στο χώρο της κεντροαριστεράς, συσπειρώθηκαν άνθρωποι γραμμάτων και τεχνών, προκειμένου να μη μονοδρομήσουν ούτε στον πολιτικό χώρο της δεξιάς αλλά ούτε και στη «νεοκομμουνιστική» αριστερά, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο γενικότερο σύνθημά τους. Απώτερος στόχος όλου αυτού είναι η ένωση δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας ενόψει εκλογών, κυρίως ευρωεκλογών, αποκτώντας έτσι η προσπάθειά τους εμβέλεια κοινωνική σε ό, τι αφορά φλέγοντα ζητήματα, που ταλανίζουν τη Χώρα.

Όλο αυτό το εγχείρημα, ο κος Βενιζέλος, φαίνεται να το επικροτεί συμμετέχοντας ενεργά, χωρίς να θέλει όπως επισημαίνει να «καπελώσει» το ΠΑΣΟΚ, αυτήν την προσπάθεια ενδυνάμωσης της κεντροαριστεράς.

Ο πρωθυπουργός της Χώρας ωστόσο Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να «διχάζει» τον ελληνικό λαό μιας κι απ’ τη μία επιθυμεί να επιλύσει ζητήματα μεταναστών στην Ελλάδα και απ’ την άλλη να αναφέρει σε ομιλία του ότι θα δώσει ψήφο σε λαθρομετανάστες, εντείνοντας έτσι σημαντικά προβλήματα κοινωνικής «έκρηξης» της Χώρας και κυρίως, εντείνοντας το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.