Την Τετάρτη η γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την Τετάρτη η γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Μάρτιος 19, 2012 - 11:11

Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ μαζί με την Τρόικα μέσα σε ελάχιστο χρόνο ακύρωσαν κατακτήσεις δεκαετιών, οι πολίτες καταδικάζονται στη φτώχεια και την ανεργία, η οικονομία οδηγείται στην κατάρρευση, η χώρα υποθηκεύεται στους δανειστές.
Οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, η νεολαία σπρώχνεται στη μετανάστευση, οι άστεγοι μόνο στην Αθήνα έφτασαν τους 25.000. Για τον Ιούνιο έχουν προαναγγείλει καινούργια μέτρα – σφαγείο για τον ελληνικό λαό, δηλαδή, νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις
Αντί να φορολογούν τον πλούτο, φορολογούν την φτώχεια. Τα χαράτσια δεν έχουν τέλος. Αντί να παγώσουν τα κέρδη και τις τιμές, παγώνουν και μειώνουν τους μισθούς των φτωχών εργαζομένων.
Αντί να παίρνουν μέτρα για την ανάπτυξη, σκοτώνουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Τέτοια «βοήθεια» δεν τη θέλουμε. Το φάρμακό τους είναι χειρότερο από την αρρώστια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει, όπως και οι περισσότεροι πολίτες πια, πως στόχος δεν είναι η μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά η δημιουργία φτηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις, που θα ανταγωνίζεται τους Εσθονούς και τους Βούλγαρους εργαζομένους στο πλαίσιο της αυταρχικής Ευρώπης πολλών ταχυτήτων. Στόχος δεν είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, αφού είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής που οδηγεί μαθηματικά στην έξοδο από την ΕΕ, στην κοινωνική διάλυση, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
Και όμως η μόνη σωστή επισήμανση του ΔΝΤ είναι ότι η συνέχιση του προγράμματος είναι αβέβαιη εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, εφόσον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή του, καταψηφιστούν στις εκλογές.
Το δίλημμα που μπαίνει στον ελληνικό λαό είναι αν θα στηρίξει τις δυνάμεις εκείνες που έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν τα μνημόνια χρεοκοπίας της χώρας ή αν θα τις ανατρέψει και θα αγωνιστεί μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς για αυτά που του ανήκουν.
Ο Σύριζα παλεύει για ένα ευρύ αντί- μνημονιακό, πατριωτικό μέτωπο με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς δεσμευμένες για διέξοδο από την κρίση και μιας άλλη ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο της εργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, για μια κυβέρνηση της αριστεράς, που θα πει ένα μεγάλο ιστορικό όχι στην πολιτική των Μνημονίων, στη νέα δανειακή σύμβαση και στην καταδίκη της ατελείωτης ύφεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μια ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική κατάσταση αλλά και για τον σχεδιασμό της εκλογικής δράσης του συνδυασμού στην Αργολίδα.
Όλες και όλοι θα βρεθούμε στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, στο Ναύπλιο την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα.