Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους

Οκτώβριος 23, 2013 - 12:27

φωτο EUROKINISSI

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας-fast track για την πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας, οι έλεγχοι στα δημόσια νοσοκομεία, και η απελευθέρωση εγκατάστασης αξονικών τομογράφων χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια δημιουργούν ζοφερό κλίμα στη δημόσια υγεία.

Η αναγγελλόμενη συγχώνευση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας (Κέντρα Υγείας- ΙΚΑ) σε 300 πανελλαδικά μονάδες θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη φθίνουσα λειτουργία τους. Αν μάλιστα προσθέσουμε και την «οικονομική τρύπα» του ΕΟΠΠΥ, εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι θα βρεθούν χωρίς τη στοιχειώδη πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Τα υποβαθμιζόμενα συνεχώς δημόσια νοσοκομεία μέσω του «επιτυχούς» τρίπτυχου ελλείψεις-υποβάθμιση-εκποίηση υφίστανται συνεχώς εικονικούς ελέγχους-βορά στα ΜΜΕ και στους ιδιώτες. Οι εν λόγω έλεγχοι συνοδεύονται με «ενορχηστρωμένη» καθημερινή κριτική από τα ΜΜΕ προκειμένου να στραφεί εναντίον της δημόσιας νοσοκομειακής υγείας ο πολίτης. Για να στραφεί τελικά που;;;
Η υποκριτική συκοφάντηση του «συνδικαλισμού» που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα κομματικά φέουδα στα δημόσια νοσοκομεία στο πρόσφατο παρελθόν (δικό τους δημιούργημα πελατειακής, κομματικής  και κυβερνητικής κοπής) έχει σκοπό να πλήξει κάθε προσπάθεια αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων και την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αυτόνομου, ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού.
Τέλος, η απελευθέρωση της εγκατάστασης των αξονικών τομογράφων αποδεσμευμένη από τα πληθυσμιακά κριτήρια κλείνει το μάτι στις μεγάλες εταιρίες και ταυτόχρονα τους ανοίγει την πόρτα λέγοντας «πουλήστε!»

Σε όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν έμπρακτα την αντίθεσή τους.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ