Κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος - Ασφαλιστικά Δικαιώματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος - Ασφαλιστικά Δικαιώματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Οκτώβριος 24, 2013 - 15:49

Ημερίδα από το Επιμελητήριο Αργολίδας με θέμα  την Κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος - Ασφαλιστικά Δικαιώματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών

                             

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με θέμα “Κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος – Ασφαλιστικά Δικαιώματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών”. Επίσημοι προσκαλεσμένοι ήταν ο γνωστός Εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του σε θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά o κ. Διονύσης Τεμπονέρας και η κα Άσπα Λαπιώτου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε ώστε να υποβάλει τα ερωτήματα του σχετικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στο χώρο της ασφάλισης.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της αδήλωτης εργασίας, στην οποία διάκειται αρνητικά και πρέπει να καταπολεμείται όπου εμφανίζεται. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως τα υπέρογκα πρόστιμα που καταβάλλονται στους επιχειρηματίες έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα με κίνδυνο η επιχείρηση να παύσει την δραστηριότητα της, κάτι το οποίο είναι πολύ αρνητικό για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Προσέθεσε επίσης “Είναι πολύ ακραία η κατάσταση λόγω των νέων μέτρων για τους επαγγελματίες. Υπάρχουν επιτακτικά ζητήματα κυρίως τα ζητήματα των εισφορών, οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Ζητήσαμε από τη κυβέρνηση και από τις ηγεσίες των ταμείων κυρίως του ΟΑΕΕ να παγώσουν όλες οι ρυθμίσεις  για όσους δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές και κυρίως να παγώσουν οι ποινικές διαδικασίες και οι κατασχέσεις κατά επιτηδευματιών. Συνεπώς να υπάρξει μια διευθέτηση και να σταματήσει η ποινικοποίηση και το κυνηγητό κατά των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα για το ότι οι τράπεζες και οι πολιτικές αδυνατούν να τους στηρίξουν”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Κοδέλας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας κ. Φώτης Κολεβέντης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους κ. Αντώνης Καλοθέου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Γιώργος  Παϊβανάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Αργολίδας κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος ΣΕΠΕ Αργολίδας κ. Βασίλης Λιακόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δαμούλος τόνισε τη σημασία αυτής της ενημερωτικής ημερίδας για τα μέλη του που έχουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. “Είναι μέσα στις προτεραιότητες του Επιμελητήριου να αφουγκράζεται τα μέλη του και εμείς να κάνουμε δράσεις για να ενημερώνονται. Eιδικά την τελευταία τριετία το ασφαλιστικό σύστημα έχει αλλάξει άρδην, ο ένας νόμος διαδέχεται τον άλλον και έχει δημιουργηθεί ένας κυκεώνας νόμων και εγκυκλίων με συνέπεια να επικρατεί ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι”.