Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κεφαλάρι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κεφαλάρι

Νοέμβριος 07, 2013 - 13:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κεφαλάρι για το δήμο Άργους Μυκηνών
Μέσω ΣΔΙΤ χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου

Ανακοινώθηκε στις 6/11/2013 από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό η κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου Άργους Μυκηνών στο Κεφαλάρι με την μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Τεράστιας σημασίας αποδεικνύονται έτσι οι προσπάθειες του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου για  την παραχώρηση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών 22 στρεμμάτων, πλησίον του γηπέδου Κεφαλαρίου, καθώς η ύπαρξή τους επέτρεψε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον αθλητισμό του δήμου μας το οποίο είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Διομήδη, την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Ώστε να φιλοξενείται σε γήπεδο που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τις ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις του, αλλά και φυσικά για όλες τις ομάδες μας.
Η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ενέκρινε πρόταση που είχε υποβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υπαγωγή των έργων κατασκευής 11 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 7 κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Ανδριανός επεσήμανε τη σημασία που έχουν τέτοιες δράσεις έμπρακτης ενίσχυσης του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού οι οποίες, με τη δημιουργία πολύτιμων υποδομών, δίνουν δημιουργική διέξοδο ιδίως στα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε υπερήφανος με την απόφαση και σημείωσε πως με τον τρόπο κατασκευής, που επιλέχθηκε, ο Δήμος μας θα απολαμβάνει ακόμη περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού κύρους, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος ούτε για τις μελέτες, ούτε για την κατασκευή του έργου.