Ο Ι.Φ.Σ.Α διοργανώνει ημερήσια πορεία - περίπατο στην ευρύτερη περιοχή Χούνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ι.Φ.Σ.Α διοργανώνει ημερήσια πορεία - περίπατο στην ευρύτερη περιοχή Χούνη

Νοέμβριος 11, 2013 - 21:39

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους στα πλαίσια ανάδειξης ιστορικών, αγνώστων σε πολλούς μονοπατιών, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην Αργολίδα, διοργανώνει ημερήσια πορεία - περίπατο σε μονοπάτι στο Βρούστι και στην ευρύτερη περιοχή Χούνη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Πρόγραμμα περιπάτου:

09:00 Αναχώρηση από την πλατεία του Βρουστίου
10:30 Στάση Αγία Ιερουσαλήμ, ξεκούραση στην πηγή του βράχου. Αναχώρηση για Τοτσικαίικα – Μπάρλα παρατσούκλι
11:00-11:30  Στάση σε παραδοσιακό πέτρινο αλώνι
11:30 - 13:00 Επιστροφή και τέλος διαδρομής στην πλατεία του Βρουστίου.

Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν μια διαδρομή που θα περνά από τις Ράχες, ένα μοναδικό οροπέδιο με υπέροχη θέα του Αργολικού κόλπου. Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο προς την Ψηλή Γκορτσιά για την Αγία Ιερουσαλήμ. Από εκεί μετά κατευθυνόμαστε για τα Τοτσικαίικα – Μπάρλα παρατσούκλι, όπου θα δούμε ένα αλώνι κυριολεκτικά κρεμασμένο στην πλαγιά του βουνού.
Όσοι επιθυμούν να ακολουθούσουν το συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ένα βαθμό δυσκολίας. Συνεχίζοντας επιστρέφουμε στο χωριό Βρούστι από ένα μοναδικά όμορφο μονοπάτι, για να καταλήξουμε στην πλατεία του χωριού από διαφορετική διαδρομή.
Όσοι θα συμμετάσχουν στην πορεία θα πρέπει να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό (ενδυμασία ανάλογη με τις καιρικές συνθήκες, σακίδιο με νερό, σνακ, φρούτα κλπ.)
Μετά το πέρας της διαδρομής, όποιος θέλει να παραμείνει στο χωριό, θα τον περιμένει έτοιμη φωτιά για να ψήσει ότι καλό θα έχει φέρει με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Η οικογένεια του Τάκη Μητσάκου θα μας προσφέρει κατσικίσιο γάλα και ψωμί χωριάτικο από το φούρνο του χωριού.

Σας περιμένουμε για μια υπέροχη βόλτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και προτάσεις νέων διαδρομών και ιδεών:
Κος Βασιλάκος  Πάρης  6945900336
Κος Σουλιώτης Γιάννης  6955808064

 

 

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 24 Νοέμβριος, 2013 - 09:00