Ένταξη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για ΑΜΕΑ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένταξη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για ΑΜΕΑ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Νοέμβριος 15, 2013 - 13:45

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 

 

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας κ. Πουλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου των ΑΜΕΑ Αργολίδας. Αφορμή για την συνέντευξη στάθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής του ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ στην Πυργέλα Αργολίδας.

            Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ ουσιαστικά λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης ενός τόσο σημαντικού έργου που με ιδιωτικά κεφάλαια θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί. Με την δημοπράτησή του εντός των επόμενων 2 μηνών υπολογίζεται ότι το έργο θα παραδοθεί για χρήση έως το τέλος του 2014. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί από την μεριά της Περιφέρειας τόσο η χρηματοδότηση του απαιτούμενου εξοπλισμού όσο και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΚΔΑΠ όπως αυτά θα προκύψουν από την στιγμή της λειτουργίας του.

            Ουσιαστικά πρόκειται για έναν χώρο με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 20 έως 25 ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), εντός του οποίου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αθλοπαιδείες, ασκήσεις φυσιοθεραπείας, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι ξενώνες για άτομα που πέραν των αναπηρικών τους προβλημάτων αντιμετωπίζουν και οικογενειακά προβλήματα.

            Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά και εδόθησαν ευχαριστίες από τους παρευρισκόμενους τόσο στην Εκκλησία η οποία παραχώρησε οικόπεδο ιδιοκτησίας της για την ανέγερση του κτιρίου, όσο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας για τον εντατικό τρόπο με το οποίο εργάστηκαν προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του έργου και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

 

                                           Ναύπλιο 15 Νοεμβρίου 2013

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

       ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ