Ο Ε.Σ.Α. απαντά στο Δελτίο Τύπου του Δήμου για το θέμα της Λαϊκής Αγοράς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ε.Σ.Α. απαντά στο Δελτίο Τύπου του Δήμου για το θέμα της Λαϊκής Αγοράς

Νοέμβριος 15, 2013 - 13:58

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, για το θέμα των οφειλών στην Λαϊκή Αγορά Άργους, έχουμε να δηλώσουμε  ότι αρνούμεθα να  ακολουθήσουμε  αυτό το κρεσέντο λογικών ,νοηματικών, και εννοιολογικών διαστρεβλώσεων, προϊόν νοσηρής φαντασίας, που  αποκαλύπτουν  την  ποιότητα σκέψης  και το πολιτικό  ήθος του συντάκτη τους.

Το κείμενο βρίθει ευφάνταστων σεναρίων συνωμοσίας και ποικίλων  ιστοριών καταδίωξης, που άλλωστε είναι τόσο προσφιλή στη πόλη μας.

Επίσης επειδή  έντεχνα αλλά άκομψα καταβάλλεται  προσπάθεια να γίνουμε κοινωνοί αταίριαστων συμψηφισμών -ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την ουσία που είναι οι ανείσπρακτες οφειλές - εμείς  παρακάμπτουμε ως ανυπόστατα και ανερμάτιστα  τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται  και μπαίνουμε στην ουσία.

1.Ο Δήμος με το υπ. αριθμό 41514/11-1-2013  έγγραφο του, μας γνωστοποίησε τις οφειλές της λαϊκής.

Η διατύπωση του κειμένου ήταν τέτοια που σαφώς προέκυπτε ότι οι οφειλές ήταν 431.000 ευρώ.

2.Παρ’ όλα αυτά εμείς δεχόμαστε καλόπιστα την διευκρίνιση, ότι οι οφειλές είναι 287.000 ευρώ, ένα ποσό εξίσου μεγάλο, και καθόλου ευκαταφρόνητο.

Κατά τα άλλα η προηγούμενη  ανακοίνωση μας ισχύει εις το ακέραιο.

3.Στο θέμα των 30 οφειλετών  που αποχώρησαν το 2011, και οφείλουν 145.000 δεν γίνεται καμία αναφορά.

Μήπως επειδή αυτά τα λεφτά έχουν χαθεί για πάντα ?

4. Για εμάς ο Δήμος είναι μια συνεχής διοικητική οντότητα που οφείλει να πράττει όλα όσα προβλέπονται για να διασφαλίζει τα συμφέροντα του, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα , για την ασφαλή είσπραξη των οφειλομένων.

Επειδή λοιπόν  οι οφειλές έχουν διαχρονική πορεία  δεν μας αφορά ποια Δημοτική Παράταξη είναι στην Διοίκηση του Δήμου.

5.Απο το Δελτίο Τύπου του Δήμου διδαχτήκαμε ότι εκτός της βεβαίωσης οφειλής στην Δ.Ο.Υ. η μόνη εναλλακτική που έχει  ο Δήμος για να εισπράξει τα οφειλόμενα  είναι  ‘’ να   πλακώσει στο ξύλο με μπράβους’’ τους οφειλέτες.

Δηλαδή δεν γνωρίζουν άλλες διοικητικές και νομικές διαδικασίες για να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δήμου, και στην ουσία δηλώνουν δημόσια την αδυναμία είσπραξης των οφειλουμένων ?

6.Αναφέρεται-και σωστά- ότι οι οφειλέτες έχουν επαγγελματικές άδειες εν ισχύ  μέχρι το 2014.

Προφανώς όμως ο συντάκτης- ως άσχετος - δεν γνωρίζει ότι οι άδειες του Δήμου για την χρήση του χώρου είναι διαφορετικές από τις επαγγελματικές άδειες που εκδίδει η Περιφέρεια.

7.Επισης μας γνωρίζει ότι ενώ οφείλουν τόσο περασμένες χρήσεις όσο και το  μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας χρήσης, συνεχίζουν  απρόσκοπτα να ασκούν την δραστηριότητα τους χωρίς καμιά ενόχληση, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία.

8.Επισης έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι στην Λαϊκή γίνονται έλεγχοι.

Εμείς όπως και όλος ο κόσμος και ειδικά οι νομιμόφρονες και συνεπείς πωλητές της λαϊκής  γνωρίζουμε καλά ότι έλεγχοι δεν γίνονται.

Την μόνη φορά-την οποία επαινέσαμε δημόσια-που έγινε έλεγχος από κλιμάκιο του Υπουργείου και του Δήμου , μαζευτήκαν μερικοί τόνοι μαϊμού προϊόντων.

Φανταστείτε αν γινόταν συνεχείς έλεγχοι τι θα αποκαλυπτόταν.

Όσο για να στοιχειοθετήσουμε την επιλεκτική ευνοϊκή μεταχείριση –την οποία με βδελυγμίας αρνείται ο συντάκτης- τον ενημερώνουμε να ανατρέξει στην απόφαση του 2009, που στους ίδιους επαγγελματίες χάρισε γύρω στις 70.000 ευρώ, επίσης στην απόφαση του 2011 για σημαντική  μείωση των τελών χρήσης,  την μόνιμη αδυναμία-αμέλεια του Δήμου να εισπράξει τα οφειλούμενα  επί σειρά ετών και να ελέγξει τις παρανομίες, όπως  καλό είναι να αναρωτηθεί ποιο είναι το μεγάλο κόστος της καθαριότητας των απορριμμάτων  που παράγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο , και γιατί πρέπει την αποκομιδή αυτών να την πληρώνει ο Πολίτης του Άργους από το υστέρημα του , και όχι αυτοί που ρυπαίνουν.

Ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω  εμείς όπως και όλη η κοινωνία υφιστάμεθα το κόστος των υψηλών Δημοτικών Τελών και Φόρων ,που πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω Δ.Ε.Η. , όπως και την υπέρογκη αύξηση του κόστους της Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ., που επιβαρύνει όλη την κοινωνία.

Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν ευνοϊκή και επιλεκτική μεταχείριση πως αλλιώς να την ονομάσουμε ?

Κλείνουμε με την πάγια θέση μας ότι ο Δήμος οφείλει να εισπράξει τα οφειλόμενα, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατές διαδικασίες που  προβλέπονται, να μην υπεκφεύγει με λαϊκίστικα επιχειρήματα, και  να ακολουθεί σε όλα τα θέματα την νόμιμη διαδικασία, είτε του αρέσει είτε όχι.

Κατά τα αλλά σχετικά με τις εκφοβιστικές  νουθεσίες, τις απειλές, και τους ψευδό- τσαμπουκάδες που  μας απευθύνουν  για να φοβηθούμε, δηλώνουμε ότι αυτά να τα κάνουν  εκεί που τους παίρνει και όχι σε εμάς.

Όσο για τα περί Εισαγγελέα θα επιθυμούσαμε ευχαρίστως να παρέχουμε διευκρινήσεις τόσο για τις  ‘’συκοφαντίες μας’’ αλλά και για την συνεχή και μόνιμη επί σειρά ετών αμέλεια του Δήμου να εισπράξει τα έσοδα του, ευνοώντας μόνιμα συγκεκριμένους ιδιώτες επαγγελματίες.

Όποιοι  λοιπόν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουμε να ενεργούμε προς πάσα κατεύθυνση, με βάση όσα προβλέπονται για την προάσπιση των συμφερόντων μας και της νομιμότητας τους ενημερώνουμε να μην  ελπίζουν άδικα.

Ο Πρόεδρος  Καλοθέου  Αντώνιος

Η  Γραμματέα   Τζίμου Αναστασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ