Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών καταδικάζει τις καταστροφές που προξένησαν βάνδαλοι στα νεκροταφεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών καταδικάζει τις καταστροφές που προξένησαν βάνδαλοι στα νεκροταφεία

Νοέμβριος 25, 2013 - 13:54

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τις πρόσφατες βεβηλώσεις τάφων που έγιναν σε νεκροταφεία του Δήμου:

«Εχθές είχαμε ένα δυσάρεστο φαινόμενο, όπως καθημερινά έχουμε δυσάρεστα φαινόμενα, και μάλιστα γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτά τα φαινόμενα. Εχθές, όμως, το πράγμα παρατράβηξε, όταν πράγματα που σεβάστηκαν οι εχθροί που πέρασαν από αυτή την πατρίδα, δεν τα σεβάστηκε μία ομάδα συγκεκριμένης δομής ανθρώπων. Μπήκαν στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου, όπου εσύλησαν στην κυριολεξία τα μνήματα, για να πάρουν αντικείμενα, ανθοδοχεία, θυμιατά, εικόνες και ο,τιδήποτε είχε σχέση με μπρούτζο και με χαλκό.

Αυτά, όμως, περιεργώ, γιατί κάπου πηγαίνουν και τα πουλάνε, σε κάποιους κλεπταποδόχους, λοιπόν, τους οποίους απορώ πώς δεν ελέγχει το Σ.Δ.Ο.Ε. και η αστυνομία.

Παίρνουν σχάρες υπονόμων, με κίνδυνο να πέσουν αυτοκίνητα μέσα στους υπονόμους και να σκοτωθούν άνθρωποι.

Έχω κάνει διαβήματα παντού και ξαναφέρνω το θέμα στην επικαιρότητα λέγοντας: «Σταματήστε αυτά που κάνετε. Ξέρουμε ποιοι είστε, η κοινωνία δεν σας ανέχεται άλλο».

Είναι ντροπή. Είναι ντροπή για μία οργανωμένη κοινωνία να δέχεται τέτοιου είδους κανιβαλισμούς από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να λέγονται συνάνθρωποί μας.

Δεν συμμετέχουν σε όλες τις κοινωνικές δομές οι συγκεκριμένες ομάδες;

Πριν από μερικά χρόνια η κοινωνία, η πολιτεία, δεν τους έδωσε χρήματα για να φτιάξουν σπίτια;

Η μέριμνα δεν έχει απλωθεί παντού, δεν πήγε και σ’ αυτούς;

Δεν τους περιθάλπουν τα νοσοκομεία μας;

Δεν προσπαθούμε να τους εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο; Γιατί δεν εντάσσονται;

Δηλαδή πρέπει μόνο με κλοπές και λεηλασίες να βρίσκουμε φαγητό και χαρτζιλίκι;

Σήμερα το πρωί, συγκεκριμένα, κάτοικος της Νέας Κίου κατήγγειλε ότι ένα κίτρινο αγροτικό αυτοκίνητο, καινούριο, μετέφερε άτομα που έκλεβαν τα φρεάτια στην παραλιακή, στο ύψος του Πελαργού. Σταμάτησε ο άνθρωπος με το αυτοκίνητό του, άναψε τα alarm, τον είδαν και έφυγαν. Αυτή η καταγγελία έγινε, λοιπόν, στις 7:30 με 7:45 το πρωί, από κάτοικο της Νέας Κίου, ο οποίος έδωσε και πλήρη στοιχεία. Ενημέρωσα αμέσως την αστυνομία, ως όφειλα, του είπα τα περιστατικά αυτά και από εκεί και πέρα εγώ ούτε θα αυτοδικήσω, ούτε θα χειροδικήσω, ούτε θα βγω στους δρόμους με όπλα ή με ομάδες για να με συζητάει η υφήλιος. Υπάρχει κράτος. Το κράτος έχει δικαιοσύνη, αστυνομία και όλες εκείνες τις δομές για να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά.

Δεν ζήτησα να πονέσει ιδιαίτερα κάποια ομάδα ανθρώπων, ζήτησα να μπουν μόνο τα πράγματα σε τάξη και σειρά και θα πιέζω μέχρι να μπουν.

Στέλνω αυτή τη στιγμή ένα μήνυμα, γιατί δεν με ακούει μόνο η Αστυνομία, με ακούνε και οι αγοραστές αυτών των ειδών. Θα έλεγα «ουαί κι αλίμονο» στο δομημένο κράτος και ιδιαίτερα στο Σ.Δ.Ο.Ε. και στην Εφορία, στα κλιμάκια ελέγχου, όταν δεν ελέγχουν αυτούς τους ανθρώπους, από πού παίρνουν αυτά που παίρνουν, με τι παραστατικά τα παίρνουν. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους και μεταφέρουν αυτά τα σίδερα, χαλκούς ή ο,τιδήποτε άλλο, πρέπει να έχουν παραστατικά, είτε το οδηγεί Roma είτε οποιοσδήποτε άλλος. Αυτά είναι αυτονόητα. Ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ελέγχονται. Γιατί; Η κοινωνία πρέπει να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και να λέει ότι κάποιοι έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιους;

Η Πολιτεία και ιδιαίτερα εγώ δεν τρομάζουμε από τέτοιες συμπεριφορές. Θα είμαι απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές.

Δεν έχω τίποτα μαζί τους. Δεν είχαμε εμείς ποτέ τίποτα μαζί τους. Είμαστε άνθρωποι, οι οποίοι θέλουμε τους συνανθρώπους μας, όχι όμως με αυτή τη συμπεριφορά.

          Γραφείο Δημάρχου                                                     

 

  Άργος, 25/11/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ