Πορεία-περίπατος στην περιοχή του Βρουστίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πορεία-περίπατος στην περιοχή του Βρουστίου

Νοέμβριος 26, 2013 - 15:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους διοργάνωσε ημερήσια πορεία-περίπατο στην περιοχή του Βρουστίου και στην ευρύτερη περιοχή της Χούνης την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2013.

Η αναχώρηση έγινε στις 09:00 π.μ. από την πηγή στην πλατεία του χωριού Βρούστι Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με βροχή και αρκετή λάσπη αλλά οι περιπατητές δεν τις υπολόγισαν καν. Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ξεκινήσαμε μια διαδρομή που περνά από τις Ράχες, ένα μοναδικό οροπέδιο με υπέροχη θέα του Αργολικού κόλπου. Στη συνέχεια ακολούθησαμε το δρόμο προς την Ψηλή Γκορτσιά για την Αγία Ιερουσαλήμ. Εκεί σταματήσαμε για ξεκούραση απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Στην συνέχεια αφού σταμάτησε η βροχή ξεκινήσαμε για την επιστροφή, ενώ μια μικρή ομάδα, οι πιο τολμηροί,  κατευθύνθηκε προς τα Τοτσικαίικα – Μπάρλα παρατσούκλι, για το αλώνι  που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένο στην πλαγιά του βουνού. Οι  υπόλοιποι περιπατητές συνέχισαν την επιστροφή προς το χωριό Βρούστι μέσα από ένα μοναδικά όμορφο τοπίο, καταλήγοντας στην πλατεία του χωριού.

Στο Βρούστι μας υποδέχτηκε η οικογένεια του Τάκη Μητσάκου, στο σπίτι της, μια υπέροχη φιλοξενία που θα μας μείνει αξέχαστη. Μας πρόσφεραν κατσικίσιο γάλα, τυρί φέτα, και ψωμί χωριάτικο από το παραδοσιακό πέτρινο φούρνο τους. Στην ψησταριά της αυλής τους ετοιμάστηκαν τα κρεατικά, ενώ γύρω από το μεγάλο τραπέζι ξεκίνησε το γλέντι και ο χορός.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την οικογένεια του κ. Τάκη Μητσάκου, τη σύζυγο του Βούλα και τον γιο τους Βασίλη, που είχε την επιμέλεια της ψησταριάς. Τον κ. Δημήτρη Κασσάνο που μας προσέφερε χωριάτικα λουκάνικα από το κρεοπωλείο του. Τον κ. Αντώνη Παπαντώνη και την οινοποιία Παπαντώνη που προσέφερε το κρασί. Τον κ. Γιώργο Ταραντίλη που μας πρόσφερε το τσίπουρο. Την κα. Ευγενία Σουλιώτη για την νόστιμη σαλάτα εποχής που ετοίμασε. Την κα. Ελένη Βασιλάκου για τα τραγανά τυροπιτάκια της. Τον κ. Willi Jakisch για το δροσερό και πικάντικο τουρσί που μας πρόσφερε. Την κα. Βίκυ Χόντου για την υπέροχη καρυδόπιτα που ετοίμασε.

Η υπόσχεση ότι και του χρόνου θα ξανά έρθουμε στο Βρούστι, ακουγόταν από όλους μας. Η γνωριμία με την πανίδα της Αργολίδος μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά. Οι ομορφιές του τόπου μας είναι ατέλειωτες και οι άνθρωποι του υπέροχοι.

Καλούμε όσους θέλουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους και τις ιδέες τους. Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη βόλτα σύντομα και σας περιμένουμε.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και προτάσεις:

κ. Βασιλάκος  Πάρης  6945900336

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέσα επικοινωνίας που προβάλλουν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ