Συνέντευξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλης τον Νίκο Γόντικα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνέντευξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλης τον Νίκο Γόντικα

Μάρτιος 23, 2012 - 13:49

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Νίκος Γόντικας  επισκέφθηκε  σήμερα την Αργολίδα και παραχώρησε  συνέντευξη τύπου  στα γραφεία της περιφέρειας στο Ναύπλιο με θέμα ΄΄ Ένα χρόνο Καλλικράτης ΄΄. Ο κ.Γόντικας στην εισήγησή του ανέφερε '' ότι ένας  χρόνος λειτουργίας του Καλλικράτη είναι αρκετός για ν’ αποδειχθεί η ορθότητα των εκτιμήσεών μας οτι, η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κεντρικής Διοίκησης, του αστικού κράτους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ότι έχουν αποστολή να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, δηλ. την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων.
Προβάλλουμε και διεκδικούμε το πιο κάτω πλαίσιο στόχων πάλης:
-Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
-Επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας
-Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού
-Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.
-Κατάργηση των επιχειρήσεων που καθιστά την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση επιχείρηση. Ενταξη των εργαζομένων των επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των Περιφερειών με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Διεκδικούμε Εργα Υποδομής και Πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα, των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία. Ο σχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή των έργων θα γίνει από ένα αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα με ευθύνη του κράτους.
-Για τους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης: Κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών και στο επίπεδο της Περιφέρειας και των Δήμων για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια, τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα. Να υπάρξει ασυμβίβαστο στη μισθοδοσία αιρετών (πχ αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, προέδρων συμβουλίων και νομικών προσώπων κλπ) στην περίπτωση που μισθοδοτούνται ή δουλεύουν συγχρόνως και στον επαγγελματικό τους χώρο (δημόσιο, ιδιωτικό, ελεύθερο επάγγελμα). Να καταργηθεί με αναδρομική ισχύ η συνταξιοδότηση αιρετών (Δημάρχων, πρώην Νομαρχών) εφόσον έχουν σύνταξη από άλλο ταμείο επαγγελματικού φορέα''.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)