Δ.Κωστούρος:Αποκαλύψεις που θα βρεθούν στη διάθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το Διοικητικό Πρωτοδικείο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ.Κωστούρος:Αποκαλύψεις που θα βρεθούν στη διάθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το Διοικητικό Πρωτοδικείο

Δεκέμβριος 08, 2013 - 10:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

“ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις θετικές πρωτοβουλίες του Δήμου στο θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου

 

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποφυγή της εκβιαστικά επαπειλούμενης μεταφοράς του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου, ο Δήμος μας προχώρησε σε αποκαλύψεις που ξεγυμνώνουν τα  επιχειρήματα των δικαστικών αρχόντων αφήνοντάς τα, και τυπικά πια, πλήρως μετέωρα. Αποκαλύψεις που θα βρεθούν στη διάθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας, στον οποίο, όπως αποφασίστηκε, επίσης με πρωτοβουλία του Δήμου, θα αποσταλεί επιστολή με αναλυτικά τα στοιχεία που τεκμηριώνουν με σαφήνεια τον εκβιαστικό και, άρα, απαράδεκτο χαρακτήρα της απειλής για μεταφορά της έδρας, με όρο την μεταστέγαση του Πρωτοδικείου στο Μνημείο του Παλιού Τελωνείου.

 

Η Δημοτική Αρχή, εκτελώντας σύμφωνα με το κοινό αίσθημα της κοινωνίας του Ναυπλίου για παραμονή του Πρωτοδικείου στην πόλη μας αλλά και για υπεράσπιση τόσο των ιστορικών της μνημείων όσο και της αξιοπρέπειάς της απέναντι σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, κατέθεσε αντιπρόταση για την μεταφορά του Πρωτοδικείου, εντός των ορίων του Ναυπλίου. Μια λύση οικονομικά σύμφορη τόσο για το Δήμο όσο συνολικά για την Πολιτεία μας, απολύτως ρεαλιστική καθώς καλύπτει τις απαιτήσεις για τη λειτουργία της έδρας. Πρόκειται για το κτίριο επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου -σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από το Δικαστικό Μέγαρο-, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Το προτεινόμενο, όπως επιβεβαιώνει σχετικό έγγραφο της “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ”, σε πείσμα των δικαστικών αρχών, πληροί τις προϋποθέσεις για τη στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, απαιτώντας το μικρότερο δυνατό κόστος παρεμβάσεων.

 

Στις μέρες που διανύουμε ως χώρα, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά το ενδεχόμενο να δαπανηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, απλώς και μόνο για να ικανοποιηθούν “καπρίτσια.” Διότι μόνο έτσι είναι δυνατόν να χαρακτηρισθούν οι απαιτήσεις για μεταφορά στο παλιό Τελωνείο. Μια “πρόταση” οικονομικά ασύμφορη, αντιαναπτυξιακή, εκβιαστική. Με μια φράση: μια πρόταση εκτός συζήτησης.

 

Αναλυτικά, το βεβαιωτικό έγγραφο και όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων από τους οποίους αναμένουμε πλέον να λειτουργήσουν όπως ορίζει το κοινό συμφέρον, αλλά και η κοινή λογική.

 

 

√ Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια απομάκρυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

√ Αρνούμαστε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς για λόγους αρχής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί βασίζονται σε οικονομικά παράλογες απαιτήσεις που, ως συνήθως, θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

√ Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες του Δήμου και καλούμε όλο το Ναύπλιο ενωμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του, ως πρωτεύουσα του Νομού, να διατηρήσει την έδρα.

 

Καλούμε όλους και όλες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος. Το θέμα του Πρωτοδικείου δεν είναι πρόσφορο για την υπηρέτηση μικροπολιτικών, άχαρων και άτοπων μικροπολιτικών παιγνίων.

Ναύπλιο 7 Δεκεμβρίου 2013