Μουσική παράσταση με Γαλλικά Τραγούδια από το '30 έως το '70

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μουσική παράσταση με Γαλλικά Τραγούδια από το '30 έως το '70

Δεκέμβριος 09, 2013 - 10:56

"J'ai quitté mon pays"

μια μουσική παράσταση με Γαλλικά Τραγούδια από το '30 έως το '70 ...

με τους: Lamia Bedioui - φωνή / Caroline Page - πιάνο / Γιώργο Θεοδωρακάκο - κοντραμπάσο

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους Μυκηνών" σας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με εμβληματικά γαλλικά τραγούδια από το '30 έως το '70,  "J'ai quitté mon pays", το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7.30μμ. στην αίθουσα ¨Ιώ¨ στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι: 5,00 € & 3,00 €.

Μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η  Lamia Bedioui είναι:

J’ai quitté mon pays (Enrico Macias 1963)
Barbara (Jacques Prévert, Joseph Kosma 1947) Yves Montant
Milord (Georges Moustaki, Marguerite Monnot 1959) Edith Piaf
La Bohême (J.Plante, Charles Aznavour 1966) Charles Aznavour

Πέρα από την επιλογή τών τραγουδιών αξίζει να σημειωθεί η ερμηνεία από τη μοναδική φωνή της Lamia Bedioui ,  εμπλουτίζει τα δυτικά ακούσματα με εκείνα της καταγωγής της.

Η ίδια μετανάστρια στην Ελλάδα (από την Τυνησία), έμεινε γοητευμένη από τον τόπο μας και τη μουσική μας, δεν μπορεί να μην τραγουδήσει τη νοσταλγία για την πατρίδα όπως αυτή εκφράζεται στο γνωστό τραγούδι του Enrico Macias – που δίνει και τον τίτλο της συναυλίας  - και μας μιλά για τη νοσταλγία των "pieds noirs" για την χαμένη γι'αυτούς πατρίδα Αλγερία.

Την Lamia Bedioui συνοδεύει στο πιάνο η Caroline Page.

 Κοντραμπάσο παίζει ο Γιώργος Θεοδωράκος.

Αυτό το εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε πολλούς χώρους της Αθήνας, όπως στο  Café Concerto στο Εθνικό Ωδείο στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» [9-16 Οκτωβρίου 2013].

Lamia Bedioui - Βιογραφικό

Η Lamia Bedioui γεννήθηκε στην Τυνησία  όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας (Μάστερ).

Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι , αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

 Ζεί στην Ελλάδα από το 1992.

Από το 2002 μέχρι το 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του γνωστού βαρύτονου Σπύρου Σακκά. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Σπύρος Σακκάς είναι ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Δημοτικού Ωδείου Άργους , την δεκαετία του 1980.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, όπως φωνολογίας, κινησιολογίας, αφηγηματικής τέχνης, κ.α.

Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου  καθώς και άλλα είδη, όπως το γαλλικό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς,τραγουδιστές και περφόρμερ στο χώρο της  Έθνικ και Παραδοσιακής μουσικής (Νίκος Γράψας, Λεωνίδας Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Jon Balke, κ.α.). Συνεργάζεται με τη Σαββίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σ' όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους (Τραγούδια της Μεσογείου, Τerra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Χάρη Λαμπράκη, Ρηχά Νερά, κ.α.)

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά "Fin'Amor" σε συνεργασία με το Σόλη Μπάρκη στα κρουστά· μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Τυνησία, Γαλλία, κ.α.),καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικές/κοινωνικής υποστήριξης.

Έχει συμμετάσχει σαν περφόρμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις (Μαρία Πανούτσου, Νατάσα Ζούκα,  Μαρίνα Μεργού, Alessandra Maioletti, κ.α.)                                                                                                            Για το Δ.Σ. του συλλόγου

 

                                                                                                                     Ελένη Κονομάρα

                                                                                                                          Πρόεδρος

 

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 14 Δεκέμβριος, 2013 - 19:30