Το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των υποδομών από τις πλημμύρες έθεσε ο Δ. Κοδέλας στον Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των υποδομών από τις πλημμύρες έθεσε ο Δ. Κοδέλας στον Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη

Δεκέμβριος 10, 2013 - 12:23

φωτο EUROKINISSI

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Νόμου για τους αυτοκινητόδρομους ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, έθεσε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το ζήτημα της ανάγκης άμεσης αποκατάστασης των υποδομών από τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην απάντησή του παραδέχθηκε την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου στην Αργολίδα και υποσχέθηκε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ακολουθεί ο συγκεκριμένος διάλογος:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΔΕΛΑΣ: Κύριε Υπουργέ, η Αργολίδα πρόσφατα πλήγηκε από μια πλημμύρα και κυρίως, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Πέραν των άλλων, που είναι και τα πιο σημαντικά, όπως κυρίως το ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και το ότι πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, υπέστη τεράστιες ζημιές σε βασικές υποδομές το οδικό δίκτυο. Θα ήθελα να το δείτε πραγματικά από κοντά αυτό το πρόβλημα. Το δίκτυο της Αργολίδας είναι ένα δίκτυο σε πολύ άσχημη κατάσταση με πολλά θανατηφόρα τροχαία, ειδικά αυτή τη χρονιά, και η υστέρηση αυτών των βασικών υποδομών, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουν αποκοπεί ακόμα και χωριά ή να έχει γίνει δύσκολη η πρόσβαση των ανθρώπων σε αυτά. Νομίζω ότι είναι δίκαιο το αίτημα για άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών που υπέστησαν οι πολίτες και οι υποδομές.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Θα ήθελα να απαντήσω και στον συνάδελφο τον κ. Κοδέλα, πράγματι στην Αργολίδα, πέρα από το πολύ κακό και σχεδόν παραδοσιακό οδικό δίκτυο, είχαμε καταστροφές αυτές τις ημέρες, έχουμε στείλει να γίνει αυτοψία και σας υπόσχομαι κύριε συνάδελφε, ότι οτιδήποτε απαιτείται, πέραν όσων έχουν προγραμματιστεί, σε σχέση με την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, το κάνουμε γιατί πραγματικά η Αργολίδα είναι και αυτή ένας νομός της χώρας, που έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας, έχει ένα προοδευτικό και παραγωγικό κόσμο αλλά δυστυχώς, το οδικό δίκτυο είναι σε τραγική κατάσταση.