Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο- Οι Αλήθειες της πραγματικότητας και τα ψέματα του κ. Κωτσοβού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο- Οι Αλήθειες της πραγματικότητας και τα ψέματα του κ. Κωτσοβού

Δεκέμβριος 10, 2013 - 14:48

Όπως  άπαντες γνωρίζουν ιδρύθηκε και λειτουργεί Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2012 υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ στα πλαίσια των Κοινωνικών Δράσεων της.
Η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου  έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ως σήμερα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.
Σας ενημερώνουμε ως ακολούθως
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους Μυκηνών  ξεκίνησε να οργανώνεται  τον Ιανουάριο του 2012 και η ουσιαστική λειτουργία του, δωρεάν παροχή τροφίμων κλπ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, άρχισε περί τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012.
Η δράση αυτή λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ και περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο διετές πρόγραμμα δράσης  της.
Το διετές πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΑΜ εγκρίθηκε ομόφωνα  με την  14/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΑΜ  προς υποβολή  προς  στο Ελεγκτικό Συνέδριο  συνοδευόμενο με το σχέδιο σύμβασης χρηματοδότησης  της ΚΕΔΑΜ από το Δήμο Άργους Μυκηνών για προσυμβατικό έλεγχο.
Με την σειρά του το διετές πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΑΜ ενεκρίθη κατά πλειοψηφία με την  απόφαση 75/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργους Μυκηνών.
Το  διετές  πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΑΜ για τα έτη 2012-2013 περιλαμβάνει τη δράση Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το ελεγκτικό Συνέδριο με την πράξη 196/2012 του  Ζ’ κλιμακίου   ενέκρινε το διετές πρόγραμμα στο σύνολό του και έκρινε πως δεν κωλύεται η υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης μεταξύ Δήμου Άργους Μυκηνών και ΚΕΔΑΜ.
Η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου  έχει λοιπόν εγκριθεί ως δυνατή δράση της ΚΕΔΑΜ από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η διοίκηση της  ΚΕΔΑΜ πριν την έγκριση του διετούς από το ελεγκτικό συνέδριο με την ομόφωνη απόφασή της 6/2012 είχε λάβει την απόφαση σύστασης  λειτουργίας  και κανονισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου  η οποία απόφαση είναι αναπόσπαστο τμήμα του διετούς προγράμματος δράσης
Ολα τα ανωτέρω εφαρμόστηκαν και τηρήθηκαν με βάση τις ισχύουσες τότε διατάξεις (άρθρου 96 του 3852/10(ΦΕΚ87/Α/2010) και βάση του άρθρου 75 παρ.5 και 202 παρ.2 του ν. 3463/2006) και  επειδή μια τέτοια δομή εμπίπτει στην ανάληψη δράσης τοπικής εμβέλειας εφαρμογής κοινωνικού προγράμματος προς ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, δράση την οποία έχει στην αρμοδιότητα της  η ΚΕΔΑΜ με βάση την συστατική πράξη της  την οποία και αυτή έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργους Μυκηνών

Υστερα από την διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία  Νόμος 4071/12 (ΦΕΚ 85/11.04.2012 τεύχος Α΄) το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει τη λειτουργία του ως δράση της Κοινωφελούς και πρέπει να περιέλθει υπό την αιγίδα του Δήμου.
Η ολοκλήρωση λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ λήγει την 31/12/2013 με την ολοκλήρωση και λήξη  του εγκεκριμένου διετούς προγράμματος της επιχείρησης.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Δήμου Αργους Μυκηνών ενέκρινε με πρόσφατη απόφαση του την τυπική ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου αφού ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους το ισχύον διετές της ΚΕΔΑΜ , έτσι ώστε να μην υπάρχει ασυνέχεια σε μία σημαντική κοινωνική δράση.
Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε  υποχρέωση να ενημερώσουμε τους Δημότες μας και όχι για να απαντήσουμε σε ορισμένους οι οποίοι  δεν αντιλαμβάνονται την δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη πραγματική της διάσταση.
Η πραγματική διάσταση είναι η προσφορά του κοινωνικού παντοπωλείου στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και στην εποχή μας αυτοί είναι πάρα πολλοί. Δεν είναι οι προσπάθειες ανεβάσματος στον αφρό της επικαιρότητας μέσα από ανακοινώσεις. Κάποιοι θυμήθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο τώρα, μετά από πολλούς μήνες λειτουργίας του όπου για άλλη μια φορά ήταν απόντες. Τουλάχιστον ας πρόσεχαν το νομικό πλαίσιο, παρότι νομικοί, καθώς και τα ισχύοντα από τις αποφάσεις και να μην έπεφταν στην παγίδα να πουν ψέματα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ