Ανακοίνωση ''Οι Πολίτες Μπροστά'' σχετικά με την σύσκεψη για τις πλημμύρες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση ''Οι Πολίτες Μπροστά'' σχετικά με την σύσκεψη για τις πλημμύρες

Δεκέμβριος 13, 2013 - 09:08

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ       

 

          
       Ανακοίνωση  σχετικά με την σύσκεψη για τις πλημμύρες

 

      Την Δευτέρα 9/12/2013 πραγματοποιήθηκε στον δήμο Άργους – Μυκηνών ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πλημμύρες που ακολούθησαν. 

       Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου κ. Καμπόσου, σαν εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, αντικαθιστώντας τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αναγνώστου, ο κ. Χασάπης, ο εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κωτσοβός και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των αγροτών του νομού. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε η αποστολή εγγράφου, από την πλευρά των εκπροσώπων των αγροτών, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο να επισημαίνονται τα προβλήματα που προέκυψαν στις αγροτικές υποδομές και στην φυτική παραγωγή. 

Το έγγραφο αυτό, κοινοποιούμενο στον δήμο Άργους – Μυκηνών και συνοδευμένο από ένα ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού του Συμβουλίου, θα απευθυνόταν σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία , την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και τους Υπουργούς και τον βουλευτή του νομού ώστε κινητοποιούμενοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να φροντίσουν για την αντιμετώπιση των καταστροφών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. 

      Στο πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν η παράταξή μας πρότεινε και προτείνει :

 

Α) Την  αναστολή, για τους πλημμυροπαθείς, για ένα χρόνο της πληρωμής των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης. 

 

Β) Επειδή είναι περίοδος συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων, την αποκατάσταση το ταχύτερο δυνατόν των βλαβών που δημιουργήθηκαν στο αγροτικό δίκτυο.

 

Γ) Την αντιμετώπιση από τον Ε.Λ.Γ.Α των ζημιών που δημιουργήθηκαν από την “μονίλια “ στις μανταρινιές κλημεντίνες και από την φυτόφθορα στις πορτοκαλιές. Αν υπάρχει πρόβλημα καταβολής αποζημίωσης από τον Ε.Λ.Γ.Α, να εξεταστεί πολύ σοβαρά η δυνατότητα αποζημίωσης από άλλη πηγή χρηματοδότησης.

 

Δ)Τέλος να γίνει οπωσδήποτε αναστολή για δύο χρόνια της πληρωμής των αγροτικών χρεών.

 

      Είναι τα ελάχιστα που πρέπει να γίνουν στην παρούσα φάση, για να διασφαλιστεί στοιχειωδώς η ομαλή οικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής  και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του δήμου, της περιφέρειας και της πολιτείας.

 

 

 

Άργος 12.12. 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ