Πορεία-περίπατος στην περιοχή της Κρύας Βρύσης(φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πορεία-περίπατος στην περιοχή της Κρύας Βρύσης(φωτογραφίες)

Δεκέμβριος 17, 2013 - 13:19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς», διοργάνωσαν ημερήσια πορεία-περίπατο και ποδηλατική πορεία στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Η αναχώρηση έγινε στις 10:30 π.μ. από την πλατεία της Κρύας Βρύσης, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Ακολουθήθηκε διαδρομή από μονοπάτια και παλαιές τοποθεσίες. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε για λίγο τον δημόσιο δρόμο, με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή και μετά το παλιό μονοπάτι Σιγκρίμι ή Μαριές και από εκεί τερματίσαμε στην Κρύα Βρύση.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Αρχαίο θέατρο του Άργους στις 10:00 και ακλούθησαν διαδρομή προς το Κεφαλάρι. Από εκεί κατευθύνθηκαν για Ελληνικό, περνώντας από την Πυραμίδα του Ελληνικού και συνεχίζοντας προς το χωριό Ζόγκα. Μετά άρχισαν να ανεβαίνουν προς την Κρύα Βρύση τερματίζοντας στην πλατεία του χωριού σε μια πορεία με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας (συνολική χιλιομετρική απόσταση: 23 χλμ.).

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και όλοι ευχαριστήθηκαν μια μοναδική βόλτα στις όμορφες πλαγιές της Κρύας Βρύσης. Εξαιρετική ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία από τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς», αλλά και όλων τον ανθρώπων του χωριού. Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί με την παρασκευή του πρωινού με όμορφο τσάι του βουνού, κατσικίσιο γάλα, και διάφορα εδέσματα και γλυκά. Ταυτόχρονα με το πρωινό ετοιμαζόταν και η παραδοσιακή φασολάδα. Επίσης κοντά μας στην προετοιμασία του πρωινού αλλά και των εδεσμάτων ήταν και ο σεφ Παναγιώτης Κοκκάλας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για όλη την βοήθεια που μας προσέφερε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς».

Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Καπετάνιο Παναγιώτη, πρόεδρο του Ελληνικού που μας έφερε τυροπιτάρια και ελιές που είχε ετοιμάσει η σύζυγος του. Τον Σουλιώτη Γιάννη, μέλος του συλλόγου μας, που έφερε τα φασόλια αλλά και τους Κορομπόκη Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο που επιμελήθηκαν την παρασκευή της φασολάδας. Την Μαρία Μήτσουλα-Νικολοπούλου  που μας έφερε τυροπιτάκια και όμορφο χαλβά. Τον Παναγιώτη Δαγρέ που μας έφερα τα λουκάνικα. Την Οινοποιία Φράγκου στο Μαλαντρένι για το κρασί που μας έδωσε. Την κα Μήτσουλα Ευγενία για το όμορφο μέλι της. Την κα Σταθοπούλου Αγγελική για τα φρέσκα αυγά της. Τον Χρήστο Υψηλάντη για την υπέροχη πηχτή που ετοίμασε και μας πρόσφερε. Την οικογένεια Μητσάκου από το Βρούστι, για το κατσικίσιο φρέσκο γάλα. Την κα Γκιουλέ Παναγιώτα για τα γλυκά μελομακάρονα που ετοίμασε και μας πρόσφερε. Τον Παύλο Ρέντα για το κρασί που μας έφερε. Τον Παραρά Παναγιώτη, μέλος του συλλόγου μας, που και αυτός μας ετοίμασε τυροπιτάκια και τα μελομακάρονα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του χωριού για την φανταστική φιλοξενία και την βοήθεια που ο καθένας μας έδωσε.

Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τάσο Κιντή για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της ποδηλατικής πορείας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέσα επικοινωνίας που προβάλλουν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια.

Η υπόσχεση ότι και του χρόνου θα ξανά έρθουμε στη Κρύα Βρύση, ακουγόταν από όλους μας. Η γνωριμία με την χλωρίδα της Αργολίδας μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά. Οι ομορφιές του τόπου μας είναι ατέλειωτες και οι άνθρωποι του υπέροχοι.

Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη βόλτα σύντομα και σας περιμένουμε.