Επίσκεψη της κας Αγνής Βλαβιανού-Αρβανίτη στο Δημαρχείο Επιδαύρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη της κας Αγνής Βλαβιανού-Αρβανίτη στο Δημαρχείο Επιδαύρου

Ιανουάριος 16, 2012 - 17:54

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012  επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Δήμου Επιδαύρου η διακεκριμένη επιστήμονας και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών η κα Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη. Εκεί την υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Σχινάς Φ. , Κωστούρος Δ. , Οικονόμου Α. ,  η πρόεδρος του ΔΣ κυρία Αισώπου Εύη , ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕΠ κύριος Μελάς Β. και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Αγγέλου Δ.
Η κυρία Βλαβιανού αφιέρωσε περισσότερα από 20 χρόνια στην έρευνα και διδασκαλία της Βιολογίας, ίδρυσε την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – Β.Ι.Ο) με σκοπό την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και εκπαίδευσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η Β.Ι.Ο. αριθμεί μέλη σε 130 χώρες και έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια περιβαλλοντική αφύπνιση διαμέσου πολυάριθμων εκδόσεων, συνεδρίων, διαλέξεων και εκδηλώσεων (επιστημονικών και καλλιτεχνικών).
Έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις με πιο πρόσφατη το Βραβείο Biopolicy 2004 της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών. Συνεργάζεται με πολυάριθμα ιδρύματα και οργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας και δημοσιεύει εκτενώς, κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος. Οι ποιητικές συλλογές της έχουν μεταφραστεί σε αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, περσικά και ιαπωνικά. Το πολυσχιδές έργο της είναι γνωστό σε πάνω από 130 χώρες και έχει προταθεί δέκα φορές για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Η κυρία Βλαβιανού συζήτησε με τους εκπροσώπους του Δήμου την προοπτική για την πραγματοποίηση ενός διεθνούς εμβέλειας Συνεδρίου μέσα στο προσεχή Απρίλιο σε ένα συνεδριακό χώρο εντός του Δήμου Επιδαύρου με θέμα που αφορά στη διαχρονικότητα των πολιτιστικών αξιών και το περιβάλλον.