Eπιδείνωση του καιρού-Επαγρύπνηση συνιστά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Eπιδείνωση του καιρού-Επαγρύπνηση συνιστά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Δεκέμβριος 27, 2013 - 15:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ότι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενισχυμένους νοτιάδες στις θάλασσες.

Από νωρίς το πρωί βρέχει στην Αργολίδα ,ο Δήμος Άργους -Μυκηνών σε ανακοίνωση  μας ενημερώνει:

Επαγρύπνηση συνιστά ο Δήμος Άργους Μυκηνών μετά από το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Ενημερώνουμε πως στις 26/12/2013 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για ολόκληρη τη χώρα που θα επηρεάσει και το δήμο μας. Συνιστούμε σε όλους να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες, συνεπεία των βροχοπτώσεων και των ανέμων.  

Αναλυτικά το Δελτίου της ΕΜΥ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (27-12-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (6-8 ΜΠΟΦΟΡ).

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27-12-2013)
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200Μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ). ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 6-8 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ.

2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (28-12-2013)
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
(πηγή emy.gr)
Ο δήμος Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες να καθαρίσει τα ρέμματα από φερτά υλικά καθώς και να αποκαταστήσει τις οδικές προσβάσεις. Τα φρεάτια είναι πάντα καθαρά και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
Συνιστά επίσης τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Ειδικότερα:
·                Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·                Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·                Αν πρόκειται να μετακινηθούν μακριά να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·                Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμμαρους και ρέμματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
·                Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·                Να ντύνονται κατάλληλα.
·                Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr