192η επέτειος της Α' εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

192η επέτειος της Α' εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Ιανουάριος 17, 2014 - 15:07

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα της 192ης επετείου της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Για το Δήμο Επιδαύρου

Γεώργιος Αποστολόπουλος

Στη Νέα Επίδαυρο θα πραγματοποιηθούν, την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί, εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ενώ ακολούθως θα εγκαινιαστεί η μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση.

 Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Δήμο Επιδαύρου με συνδιοργανωτές την Βουλή των Ελλήνων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφορούν επίσημη δοξολογία στον ενοριακό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου κι ακολούθως, στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης θα γίνουν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ανεξαρτησίας.

Αμέσως μετά τον εορτασμό της ιστορικής επετείου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση, στεγάζεται στο ανακαινισμένο με δαπάνες της Βουλής, νεοκλασικό κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες της Α' Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο, ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου του 1821 και ένα μήνα αργότερα, ομόφωνα ψηφίστηκε η διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδας, που αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο σύνταγμα της χώρας.

 

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 26 Ιανουάριος, 2014 - 10:30