Γ. Μανιάτης:Τις επόμενες μέρες η τελική αδειοδότηση για την επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης:Τις επόμενες μέρες η τελική αδειοδότηση για την επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο.

Φεβρουάριος 03, 2014 - 14:18

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΗΛΩΣH Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου αγίου του Ναυπλίου και με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή, από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Έργα Μεταφοράς και Διανομής Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας», ο  Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι που αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για να  αποσταλούν στο υπουργείο περιβάλλοντος, οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών έτσι ώστε να προχωρήσουμε την επέκταση του Αναβάλουν στην περιοχή της Επιδαύρου.
Ορισμένες υπηρεσίες και φορείς δεν έχουν στείλει ακόμη τη γνωμοδότησή τους, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου  έστειλαν από το Σεπτέμβριο του 2013 τη μελέτη και περιμένουμε τη γνωμοδότηση. Το θετικό είναι ότι έχουμε προβλέψει και η επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο έχει ήδη ενταχθεί στο διαχειριστικό σχέδιο της υδρολογικής λεκάνης απορροής της Αργολίδας και έτσι με βάση και την εθνική νομοθεσία αλλά και την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία για τα ύδατα, μπορούμε να προχωρήσουμε.
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ζήτησα από την αρμόδια ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος του υπουργείου να μου φέρει τις αμέσως επόμενες μέρες όλες τις γνωμοδοτήσεις των φορέων που έχουν  αποστείλει τις εισηγήσεις τους, έτσι ώστε μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός περιβάλλοντος να δώσει την τελική περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε, αμέσως μετά, να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα.
Τις επόμενες μέρες λοιπόν, θέλω να ελπίζω, πρόκειται να υπογραφεί η τελική αδειοδότηση για την επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο και αυτό πρακτικά θα σηματοδοτήσει μια καλή μέρα για την Αργολίδα».