Μπούκλης: Οι πολίτες έχουν ξεπεράσει κόμματα και σημαίες (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπούκλης: Οι πολίτες έχουν ξεπεράσει κόμματα και σημαίες (video)

Φεβρουάριος 05, 2014 - 18:52

Ο Λάμπρος Μπούκλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου , εκλεγμένο μέλος στη Ένωση Περιφερειών Ελλάδας , Επικεφαλής  Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για μείζονα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξέφρασε τη γνώμη του και για τον Περιφερειάρχη αυτής Πέτρο Τατούλη, αλλά ανέφερε και τους στόχους που η παράταξή του έχει θέσει.

Αναλυτικά, πρωτίστως αναφέρθηκε στο ότι πριν από 3,5 χρόνια κατέβηκε η παράταξή του  με μηδενική αναγνωρισιμότητα  αλλά παρ’ όλα αυτά ο κόσμος τους αγκάλιασε και τους εξέλεξε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Κάποια απ’ τα κατορθώματά τους ήταν ότι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των πολιτών, μονίμως βρίσκονταν σε επαφή με τους πολίτες κάνοντας πολλά ταξίδια και άμεσα, πολλές και οι παρεμβάσεις σε συζητήσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων αλλά και είναι βασικό επίτευγμα ήταν το ότι έφεραν σε επαφή το Πανεπιστήμιο Πατρών με την Πελοπόννησο, για μία περαιτέρω ανεπτυγμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρώτα, λέει ο κος Μπούκλης, προέχει το συμφέρον του πολίτη και μετέπειτα η Οικολογία, η οποία όμως πρωταγωνιστεί στις όποιες επιλογές και λήψεις αποφάσεων , διότι μείζονα ζητήματα όπως είναι το καθαρό νερό, η διαχείριση απορριμμάτων και πολλά ακόμη πρέπει να λήξουν για ένα καλύτερο και πιο φιλόξενο περιβάλλον.

Το μοντέλο της ψηφοφορίας ανά τετραετία θεωρείται πια αναχρονιστικό τονίζει ο ίδιος, και πρέπει και ο πολίτης να παρεμβαίνει δραστικά, διαμορφώνοντας με τις απόψεις του την πολιτική συνείδηση του τόπου μέσα από πιο εξελιγμένες διαδικασίες διαβουλεύσεων αλλά και τεχνολογίας, ακόμα και μέσα από διάφορα δημοψηφίσματα όχι μόνο σε επίπεδο Δήμων αλλά και επίπεδο Περιφερειών.

Οι παρεμβάσεις της παράταξής του, δε μένουν σε θεωρητικό επίπεδο αλλά είναι πρακτικές καθώς , στον τουρισμό, τη γεωργία αλλά και στις υπηρεσίες, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης της Περιφέρειας. Το τετράπτυχο, που θέλουν να υποστηρίξουν είναι άμεση Δημοκρατία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Αλληλεγγύη και αξιοκρατία, που είναι και ο στόχος αυτών. Βρίσκει  ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια κοινωνικής αλληλεγγύης  και αξιοκρατίας, κυρίως στην αξιολόγηση έργων, όπου σύμφωνα με τον κύριο Μπούκλη έπρεπε να υπάρχει περισσότερη οργάνωση, αλλά και ο κάθε ένας από εμάς να κοιτάζει βιογραφικά, πολιτικές μεταπηδήσεις και επαγγελματική εμπειρία πριν κρίνει τον οιοδήποτε συνυπεύθυνο για τη σωστή ανάπτυξη των τομέων των οικονομικών και των πολιτικών της Χώρας.

Σα βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας  χαρακτήρισε τη Δημοσιογραφία, η οποία ευθύνεται για να βγαίνουν προς τα έξω οι απόψεις των πολιτικών προσώπων και των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο, απαλλαγμένο από λάθη του παρελθόντος.

Μιλά όμως όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους συνεργάτες του καθώς βρίσκει ότι οι άνθρωποι της παράταξης δουλεύουν πυρετωδώς έχοντας την κατάλληλη γνώση και κατάρτιση και προωθώντας συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν για μια καλύτερη Περιφέρεια.

Σε ό, τι αφορά τη διαφάνεια και το ήθος το πολιτικό, απαντά ότι προσπαθεί ο ίδιος να’ ναι νόμιμος και ηθικός και επικεντρώνεται στο τι ο ίδιος και οι συνεργάτες του μπορούν να κάνουν θεωρώντας πως ο κόσμος κρίνει πλέον προτάσεις καθώς έχει ξεπεράσει τα κόμματα και τις σημαίες, όπως ο ίδιος επισημαίνει.

Πάνω στο έργο Τατούλη, βρίσκει ότι ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχει μεγάλες δυνατότητες διανοητικές αλλά και εμπειρία, όμως βρίσκει το δίκτυο συνεργατών του να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα ως προς την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομών με αποτέλεσμα αυτά να «σπεύδουν βραδέως», και εντέλει να μη γίνονται ποτέ. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επικοινωνιακή τακτική, αναφέρει ο κος Μπούκλης για τον Πέτρο Τατούλη, και αυτό φαίνεται μέσα από πολλές συνεντεύξεις και πολλά δελτία τύπου μέσω των οποίων επαναλαμβάνεται, επαναεξαγγέλοντας όπως τονίζει έργα. Υπάρχει επισημαίνει φαινόμενο υπερσυγκεντρωτισμού.

Θα υπερψήφιζα, επισημαίνει ο ίδιος τις προτάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά βρίσκει ότι είναι χωρίς σωστές υποδομές και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή, οπότε διαφωνούσε στο να τις ψηφίσει.

Στα καθαρά κομματικά πλαίσια, δηλώνει ότι δε βάζει σε προτεραιότητα το ίδιο το κόμμα αλλά τους πολίτες και τη συνείδησή του, ενώ δε διστάζει να πει ότι πολλά μέλη του κόμματος, πιάνονται μόνο απ’ τις κρατικές κομματικές επιχορηγήσεις χωρίς να ενδιαφέρονται γα μείζονα κοινωνικά προβλήματα, κάτι το οποίο τον στεναχωρεί, αφού θεωρεί ότι οι Οικολόγοι έχουν πολλά να δώσουν.

Τέλος, η Οικολογική Συμπολιτεία μελετά για το αν θα αλλάξει ονομασία η παράταξη ή για το αν θα παραμείνει ως έχει, αφού πολλοί νέοι πλαισιώνουν αυτήν και το θέμα παραμένει ανοιχτό.
 

QJ4Q5ryb4do