Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για το θάνατο του Γιάννη Μπανιά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για το θάνατο του Γιάννη Μπανιά

Μάρτιος 30, 2012 - 20:49

φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συντρόφου μας Γιάννη Μπανιά, βύθισε όλο τον Κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε απέραντη θλίψη, πόνο ψυχής, αλλά και απόφαση να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο δρόμο που και ο ίδιος είχε διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, εδώ και 12 χρόνια. Στην κοινή δράση και πολιτική συνεργασία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ο Γιάννης Μπανιάς με το ήθος του, τη συνέπειά του και την άοκνη και μεθοδική δράση του, υπήρξε ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής και πρωτεργάτης στην ίδρυση την άνοιξη του 2001 του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, που τον Δεκέμβρη του 2003 μετεξελίχθηκε στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το 2007 αναδείχτηκε βουλευτής Επικρατείας.
Η συμβολή του Γιάννη Μπανιά στο ενωτικό μας εγχείρημα δεν συνδέεται μόνο με την ίδρυσή του, αλλά και με την όλη πορεία και δράση του, τον αριστερό ριζοσπαστικό προσανατολισμό του και την ανάδειξή του σήμερα στην ουσιαστικότερη αντιπολιτευτική δύναμη του πολιτικού μας συστήματος και στην απαντοχή του λαού και της εργατικής τάξης στην πάλη της για την ανατροπή των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και την αποτροπή της καταστροφικής πορείας του τόπου.
Σύντροφε Γιάννη, το παράδειγμά σου θα βρίσκει πάντα μιμητές ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανάμεσα στους χιλιάδες αριστερούς και αριστερές, που συσπειρώνονται όλο και περισσότερο στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμβάλουν να γίνει πράξη το όνειρό σου και όνειρό μας για τον τόπο και το λαό.
Με συγκίνηση, σεβασμό και πόνο ψυχής, θα σε συνοδεύσουμε στο τελευταίο κατευόδιο, το Σάββατο το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.
Θα είμαστε όλοι εκεί.