Τατούλης: Με ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Με ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών (video)

Μάρτιος 05, 2014 - 11:15

Η Πελοπόννησος ξεκίνησε ουραγός και σήμερα είναι τρίτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 4 Μαρτίου ανέφερε ότι παρόλο που ο τόπος έχει μπει σε προεκλογική περίοδο η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιμένει στη γενική κατεύθυνση της σκληρής δουλειάς και τις αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών.

Ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης η πορεία του ΕΣΠΑ ανά περιφέρεια, με την περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι τρίτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Αυτή η επιτυχία δικαιώνει την περιφέρεια και τον κ.Τατούλη επιβεβαιώνοντας τον ορθό σχεδιασμό του μοντέλου διοίκησης και διαχείρισης του μοναδικού χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ο κ.Τατούλης ανέφερε ότι όταν παρέλαβε το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Πελοποννήσου την 1η  Ιουλίου του 2011 παρέλαβε μια σελίδα κενή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα του ήταν στο 8%, και μάλιστα με έργα γέφυρες από το Γ’ ΚΠΣ, οι συμβασιοποιήσεις ήταν στο 11% και τα ώριμα προς ένταξη έργα στο 18%. Τη στιγμή αυτή οι συμβασιοποιήσεις ξεπερνούν το 61,5% και οι πληρωμές το 47,5%.

Έπειτα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και δουλεύοντας αδιάκοπα κατάφερε με τη βοήθεια των συνεργατών του να φέρουν τη περιφέρεια Πελοποννήσου στην τρίτη θέση σε επίπεδο διαχείρισης και διοίκησης του ΕΣΠΑ μετά από την περιφέρεια Αττικής και Ηπείρου.

Ο σχεδιασμός μας έχει πανελλαδική εμβέλεια, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, γιατί δεν υλοποιούμε μόνο τα έργα που βρήκαμε, αλλά δημιουργούμε ταυτόχρονα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προώθησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, όπως για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Αναφερόμενος στους τομείς των υποδομών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα διαθέτει το πιο ασφαλές και ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο. Στον τομέα των μονάδων υγείας έχουν επενδυθεί πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, στον τομέα της παιδείας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ και στον πολιτισμό πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ τόνισε και πρόσθεσε θυμίζοντας ότι όταν ανάλαβαν την ευθύνη του ΕΣΠΑ παρέλαβαν πολλά ημιτελή έργα, τα οποία ολοκλήρωσαν. Μόνο στη Μεσσηνία αυτά αριθμούσαν περί τα 18 έργα, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένα ημιτελές. Ξεκαθάρισε επίσης και περί τα 90 ημιτελή ιδιωτικά έργα, χωρίς να υποστεί βλάβη κανένας.

ArcadiaPortal.gr Τατούλης για διαχείριση ΕΣΠΑ