Το θεατρικό έργο “Ο Εβραίος” στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το θεατρικό έργο “Ο Εβραίος” στο Ναύπλιο

Μάρτιος 17, 2014 - 21:45

 

Μια ξεχωριστή  παράσταση  στο Ναύπλιο

Το θεατρικό έργο “Ο Εβραίος”, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον θεατρικό οργανισμό Altera Pars σε ελεύθερη απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου. Tην Παρασκευή 21 Μαρτίου  η παράσταση θα δοθεί στο Τριανόν του Ναυπλίου( 9.30 μ.μ.)

Ήρωες του έργου ο Χαράλαμπος και η Ασημίνα Τσιγαρίδα, ένας πρώην φτωχός και τίμιος υπαλληλάκος και μια πρώην ταπεινή υπηρέτρια, καθώς  και ο συμπαθής φίλος τους Αρίστος. Το ζευγάρι απολαμβάνει για δεκατρία ολόκληρα χρόνια την περιουσία ενός άλλου και στο τέλος οδηγείται στην παράνοια, με την υποψία της αναπάντεχης επιστροφής του νόμιμου ιδιοκτήτη, ενός Εβραίου τοκογλύφου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Θεσσαλονίκη 1955. Στο κέντρο της εβραϊκής συνοικίας της πόλης, το ζεύγος Τσιγαρίδα απολαμβάνει μια άνετη και  πολυτελή ζωή, καθώς βρέθηκε να διαχειρίζεται μια αξιοσέβαστη πλην όμως “ξένη” περιουσία. Το αφεντικό του Χαράλαμπου, ένας πλούσιος Εβραίος υφασματέμπορος  και εισοδηματίας,  υπό  τον φόβο και την απειλή της δήμευσης της περιουσίας του από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής , αποφασίζει να μεταβιβάσει “εικονικά” το βιος του, στον έμπιστο υπάλληλό του , με την συμφωνία να το πάρει πίσω με τη λήξη του πολέμου.

Ο πόλεμος τελειώνει, όμως ο “Εβραίος’’ δεν επιστρέφει και έτσι επί 13 χρόνια  το ζεύγος Τσιγαρίδα, ζει με την πεποίθηση ότι η αναπάντεχη κοινωνική και  οικονομική του ανέλιξη είναι  μια οριστική και αμετάκλητη πραγματικότητα.

Ξαφνικά ένας απρόσκλητος επισκέπτης τους χτυπάει την πόρτα.  Και αν είναι ο νόμιμος  ιδιοκτήτης; Αν είναι  ο “Εβραίος’’ ;   Ο κίνδυνος  να  απολέσουν τα “κεκτημένα’’ μιας  ζωής τους αναστατώνει,  τους διχάζει και τους τρομοκρατεί.. 

Παίζουν: (Με σειρά εμφάνισης)Μίνα  Χειμώνα  -  Κοσμάς Ζαχάρωφ -  Γιάννης Παπαθανάσης

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 21 Μάρτιος, 2014 - 21:30