Ερωτήσεις από τον βουλευτή Γ. Ανδριανό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερωτήσεις από τον βουλευτή Γ. Ανδριανό

Ιούλιος 17, 2012 - 12:21

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη για χωρίς καθυστέρηση καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους για διαλύσεις αλιευτικών σκαφών (καϊκιών).
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«300 περίπου αλιευτικά σκάφη (καΐκια) έχουν μπει στη διαδικασία διάλυσης και οι ιδιοκτήτες τους - οι οποίοι, αφού απέσυραν τα καϊκια τους, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά και πιεστικά οικονομικά προβλήματα - ανησυχούν για την καταβολή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων.
Καθώς εντέλει, σύμφωνα με το πρόσφατο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η αρμοδιότητα της έγκρισης και καταβολής των δικαιούμενων επιδοτήσεων για τη διάλυση αλιευτικών σκαφών (καϊκιών) παραμένει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί η χωρίς άλλες καθυστερήσεις καταβολή των δικαιούμενων πληρωμών στους ιδιοκτήτες των εν λόγω καϊκιών και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο, με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην καταβολή των Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας σε δικαιούχα τέκνα αστυνομικών λόγω της έλλειψης ρευστότητας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή, καθώς και με τη σχετική επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Χρήστου Σχοινοχωρίτη που μου απεστάλη και την οποία σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ το σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που μεταξύ άλλων, έχει ως συνέπεια διακοπή καταβολής Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας σε δικαιούχα τέκνα αστυνομικών παρά το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς των αστυνομικών. Με δεδομένο ότι στο Ταμείο έχουν ήδη σωρευτεί πάνω από 13.500 αιτήσεις δικαιούχων, σας καλώ να εξετάσετε το ζήτημα ώστε να υπάρξει λύση αλλά και ενημέρωση των δικαιούχων για το σχετικό χρονοδιάγραμμα».