Ναύπλιο-Το θεατρικό έργο «Οιδίπους» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο-Το θεατρικό έργο «Οιδίπους» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Μάρτιος 30, 2017 - 16:22

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Καλών Τεχνών ) και η Faculty of Culture and Language Sciences του University of St Mark & St John, Plymouth της Αγγλίας, παρουσιάζουν αντίστοιχα το θεατρικό έργο «Οιδίπους» βασισμένο στη τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος» , καθώς και το θεατρικό έργο «Blindsighted» βασισμένο στον Οιδίποδα  στη FOUGARO The Gallery την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20:30.

 Η θεατρική διασκευή του έργου θα παρουσιαστεί σε δύο σύγχρονες διαφορετικές προσεγγίσεις, στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Οι δύο παραστάσεις είναι καρπός της τρίτης χρονιάς συστηματικής συνεργασίας φοιτητών και διδασκόντων των δύο πανεπιστημίων. Μία επιστημονική και καλλιτεχνική σύμπραξη με πρωτοποριακό χαρακτήρα και διεθνή διάσταση.

 Αρχικά, θα παρουσιαστεί η μισάωρη ελληνική performance/work in progress του έργου από το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης», σε σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Γιάννη Λεοντάρη και Μαρίνας Κοτζαμάνη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παράσταση των Άγγλων φοιτητών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών υποκριτικής Amanda Collins και Mark Laville.