Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή για το έργο πύλη εισόδου Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή για το έργο πύλη εισόδου Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά.

Οκτώβριος 19, 2012 - 14:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του σε ένα από τα βασικά έργα που αφορούν την Αργολίδα και συγκεκριμένα την πύλη εισόδου Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά.
Ο κ. Ανδριανός, στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:
«Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά, ως βουλευτής Αργολίδας, ότι η Αργολίδα είναι αποκομμένη από τα μεγάλα, σύγχρονα οδικά δίκτυα, τους αυτοκινητόδρομους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Έχω επισημάνει το γεγονός ότι υπάρχει η αναγκαιότητα της κατασκευής της πύλης εισόδου Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά. Είναι ένας δρόμος περίπου 6 χιλιομέτρων, ο οποίος πραγματικά θα βοηθήσει ένα νομό με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με τουριστική ανάπτυξη και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού τομέα, αλλά και με πολλές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Η υλοποίηση, λοιπόν, αυτού του έργου είναι απαραίτητη και πρέπει να το δείτε. Ήδη έχω πάρει απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις ότι οι μελέτες του πρώτου σταδίου έχουν εγκριθεί, οι περιβαλλοντικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.
Ο κ. Μαγκριώτης σε μια απάντησή του αναφέρει ότι το σύνολο του αρχικού αντικειμένου της σύμβασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωνόταν μέχρι το τέλος 2012, έχουν προκύψει άλλα δύο υποέργα, έχει όμως εγκρίνει και έχει γνωμοδοτήσει θετικά το ΚΑΣ, υπάρχει και σχετική υπουργική απόφαση από 21/3/2011.
Θεωρώ, λοιπόν, επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και το έργο απαραίτητο για την Αργολίδα ότι πρέπει να δείξετε τη δέουσα προσοχή και να δώσετε την ώθηση ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του, γιατί επαναλαμβάνω ότι η Αργολίδα είναι αποκομμένη από τους οδικούς άξονες και δεν το αξίζει».
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός κ. Καλογιάννης, απαντώντας στον κ. Ανδριανό, ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο κ. Ανδριανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα τα οποία είναι σε σχεδιασμό ή σε φάση υλοποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Έχω στοιχεία αγαπητέ συνάδελφε για τον Νεμέα – Μυκήνες, ένα έργο της τάξης των 30.000.000 ευρώ. Δυστυχώς εδώ υπάρχει μια ανωριμότητα σε ότι αφορά τις τεχνικές μελέτες.
Καταρχήν, λείπει η οριστική μελέτη της οδοποιίας και επίσης, έχουμε θέματα με το ΚΑΣ, το οποίο επέβαλε να γίνουν κάποιες πρόσθετες μελέτες. Πρέπει αυτές να ολοκληρωθούν για να μπορούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει με την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια με τη δημοπράτηση του έργου. Αυτό μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή».
Ανταπαντώντας, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, το ΚΑΣ έχει δώσει την έγκρισή του με την διαφορά ότι προβλέπεται επιπλέον έργο, δύο υποέργα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υλοποίηση του έργου που μπορεί να ξεκινήσει και παράλληλα να δούμε και τα δύο υποέργα, τις μελέτες».