Προσωρινή άδεια οδήγησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσωρινή άδεια οδήγησης

Ιανουάριος 28, 2020 - 17:38

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πραγματικότητα γίνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία χορηγείται στους επιτυχόντες υποψηφίους οδηγούς μέχρι την έκδοση της οριστικής άδειας. Το προσωρινό δίπλωμα επιτρέπει την οδήγηση αποκλειστικά εντός της χώρας έως την παραλαβή του κανονικού διπλώματος. Ωστόσο, η ισχύς του προσωρινού διπλώματος δεν μπορεί να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες. Επίσης, προβλέπονται τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης κατάχρησης της προσωρινής άδειας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της χορήγησης προσωρινής άδειας οδήγησης διευκολύνεται η οδήγηση κατόχων αδειών οδήγησης τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης όπως οι Κινέζοι τουρίστες (σ.σ. αναφέρονται στο νομοσχέδιο οι Κινέζοι τουρίστες) δεν δύνανται να οδηγούν στη χώρα μας.

Πρακτικά παρέχεται η δυνατότητα οδήγησης εντός Ελλάδος σε κατοίκους τρίτων χωρών στις οποίες δεν προβλέπεται η χορήγηση διεθνούς διπλώματος. Προϋπόθεση είναι να επισυνάπτεται στο δίπλωμα νόμιμη μετάφραση στα ελληνικά.

Πληροφορίες από την kathimerini.gr