Ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου για τον Κορωνοϊό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου για τον Κορωνοϊό

Απρίλιος 01, 2020 - 14:00

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου είναι επιχείρηση σύμφυτη με την έννοια της Δημόσιας Υγείας που τόσο πολύ δοκιμάζεται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως από τον κορωνοϊό COVID-19. 

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ναυπλιέων και όλες οι δομές του στάθηκαν αλληλέγγυες στους δημότες. Με ταχύτητα και μεθοδικότητα πήραμε όλα εκείνα τα μέτρα που διευκόλυναν τους δημότες μας δίνοντας πρωτεύουσα  έμφαση στην δημόσια υγεία . Ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας και τις συνέπειες στην οικονομική ζωή που συνεπάγεται αυτή η υγειονομική κρίση προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη ρευστότητα της οικονομίας με μια σειρά μέτρων που ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος ανήγγειλε  και όλοι όσοι βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης υλοποιήσαν .   

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επιχείρησή μας ενημερώνεται συνεχώς από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφορικά με θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό (COVID-19), και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κυρίαρχα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των χρηστών των υπηρεσιών μας, των προμηθευτών μας, αλλά και για να παραμείνουν αδιάλειπτες οι παρεχόμενες υπηρεσίες από την επιχείρησή μας, με ταυτόχρονη προσπάθεια συμβολής στον  περιορισμού της μετάδοσης του COVID-19.

Ορισμένα από αυτά που θα επικαιροποιούνται συνεχώς είναι: 

•    Συνεχής ενημέρωση των εργαζομένων για την αυστηρή τήρηση προσωπικής υγιεινής και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης της νόσου (χρήση αντισηπτικών, γάντια μιας χρήσης κ.λπ.). 

•    Το τεχνικό προσωπικό έχοντας  προμηθευτεί γάντια, μάσκες και αντισηπτικά  και έχοντας ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού,  κατά την εκτέλεση των εργασιών, δεν προσεγγίζει τους χρήστες σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. 

•    Στα γραφεία, για το διοικητικό προσωπικό, εφαρμόστηκε η  μείωση του, τηρώντας την αναλογία ενός υπάλληλου ανά 10 τετραγωνικά. Οι περισσότεροι  αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, έχοντας εξοπλιστεί πλήρως, εργάζονται απομακρυσμένα, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων μας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας. 

•    Διαμερισματοποίηση των εργασιών και διακοπή επαφής των διαφόρων τμημάτων μεταξύ τους. 

•    Εργασία με καθημερινές βάρδιες, με το 50% του προσωπικού, στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΝ. 

•    Παραλαβή των δειγμάτων και απαιτούμενων αναλύσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις.  

•    Περιορισμός της εισόδου των χρηστών των υπηρεσιών μας και των προμηθευτών μας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΝ. 

•    Υλοποίηση σχολαστικών απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους και στον εξοπλισμό μετά τη λήξη της εργασίας. 

•    Περιορισμός των ταξιδιών κάθε είδους στα απολύτως απαραίτητα. 

 

Η ΔΕΥΑΝ προέβη σε νέα ρύθμιση οφειλών, από 12 σε 60 δόσεις, καθώς και μείωση της προκαταβολής, από 20% σε 5%. Επιπλέον δίνεται έμφαση στις ευπαθείς ομάδες: για όσους συμπολίτες μας ανήκουν σε αυτές ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι εκατόν είκοσι (120) και προκαταβολή 0%.

Επίσης πολύ σημαντική εξέλιξη  είναι ότι αποφασίσαμε να μην εκδοθεί λογαριασμός «έναντι» ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές μας με δύο λογαριασμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά μόνο εκκαθαριστικός τετραμήνου και χωρίς την επιβάρυνση του ειδικού τέλους 80% . 

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, και προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο ύψιστο καθήκον, καλούμε τους Δημότες μας να μεριμνούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους, διότι η λειτουργία της επιχείρησης και η προσφορά υπηρεσιών απαιτούν ανελαστικές δαπάνες.  Υπάρχουν οι εξής δυνατότητες πληρωμής:

•    Πληρωμή με φυσική παρουσία με τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις  

•    Πληρωμή με ηλεκτρονικές συναλλαγές 

•    Κατ’ οίκον επίσκεψη υπαλλήλου μετά από ραντεβού και πληρωμή με τη χρήση της κάρτας (POS) ), 

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της επιχείρησης παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της πανδημίας, και θα σας ενημερώνει εφόσον τυχόν μεταβληθούν τα δεδομένα. 

 Η στενή παρακολούθηση των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων ,  ΕΟΔΥ, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΚΑ, ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, μας προσφέρουν στέρεη βάση και πυξίδα για την προσφορά των υπηρεσιών στο ύψιστο επίπεδο ποιότητας, στο οποίο με ευλάβεια στρατευόμαστε.  

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία σας και διευκρίνιση, και όπως πάντα, έτσι και ιδίως αυτή την ιδιαίτερη περίοδο, η επικοινωνία  μαζί μας θα είναι ευπρόσδεκτη.