Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρανίδι και τη δομή μεταναστών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρανίδι και τη δομή μεταναστών

Μάιος 30, 2020 - 19:37

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μάη στη περιοχή του Κρανιδίου του δήμου Ερμιονίδος και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», από αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Γιάννη Κελλάρη, εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο και τον Ναπολέων Μπουρδάκο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Επιδαύρου.

Τόσο η εικόνα στη δομή φιλοξενίας όσο και οι επαφές με το προσωπικό και γιατρούς του κέντρου υγείας Κρανιδίου, επιβεβαίωσαν πλήρως τις εκτιμήσεις μας για παντελή ανυπαρξία απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας των προσφύγων και του λαού της περιοχής και ενίσχυσης  των δομών υγείας.

Στη δομή φιλοξενίας, δεν υπήρχε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανελέγχου της κατάστασης με επαναληπτικά τεστ μετά το τέλος των πρώτων περιοριστικών μέτρων, μέτρα πρόληψης και υγιεινής,  με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν νέα κρούσματα και να επιβληθεί νέα καραντίνα στη δομή, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους ίδιους τους μετανάστες αλλά κ στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον τραγικές εξακολουθούν να είναι οι ελλείψεις στο κέντρο υγείας Κρανιδίου. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχαμε, η όποια ενίσχυση του Κ.Υ. με γιατρούς και νοσηλευτές το προηγούμενο διάστημα έγινε με μεταφορά προσωπικού από τα δύο νοσοκομεία του νομού και ήταν προσωρινή. Καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα  παρά το αίτημα της διοίκησης για άμεση ανάγκη πρόσληψης 8 νέων  ειδικοτήτων  για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό! Το Κ.Υ. σήμερα λειτουργεί με το ίδιο ελλιπές προσωπικό που υπήρχε πριν την πανδημία και την εμφάνιση των κρουσμάτων στην περιοχή!

Ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και μέσα όπως διαγνωστικά μηχανήματα, ασθενοφόρα κλπ., γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα  πόσο ψεύτικες ήταν για ακόμη μια φορά οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη δήθεν στελέχωση του Κ.Υ. Κρανιδίου ώστε να μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, αλλά και γενικότερα οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις της, για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Επίσης συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής κυρίως στην πόλη του Κρανιδίου όπου διαπιστώθηκαν οι δικαιολογημένες ανησυχίες και ο φόβος τους μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου. Έντονη είναι και η αγανάκτηση από τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής που τόσο καιρό τους γεμίζουν υποσχέσεις και εφησυχασμούς αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο   για την προστασία της υγείας τους.

Αυτό που ουσιαστικά αναδείχτηκε, είναι οι σοβαρότατες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Το πρόβλημα με τη λειτουργία αυτών των δομών  δεν πρόκειται ν΄ αντιμετωπιστεί, όσο δεν αλλάζει η πολιτική των κυβερνήσεων  στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, που απ’ τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και απ’ την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ.

Τόνισαν ιδιαίτερα ότι αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας, κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από τους κυβερνώντες και τη δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προβλήματος.

Κάλεσαν τέλος τους κατοίκους της περιοχής του δήμου Ερμιονίδος, να οργανώσουν τον αγώνα τους, στρέφοντας τα πυρά στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. ’’Ομοψυχία” και συμμαχία πρέπει να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ