Αλ. Τσίπρας: Μόνη δικαίωση στις 7 Οκτώβρη η καταδίκη των ναζί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αλ. Τσίπρας: Μόνη δικαίωση στις 7 Οκτώβρη η καταδίκη των ναζί

Οκτώβριος 04, 2020 - 10:50

Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών που για χρόνια βύθισαν τις γειτονιές μας στον τρόμο και στο αίμα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πια στο κοινοβούλιο και μετά την ολοκλήρωση της δίκης, τα μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας πρέπει να βρεθούν στη φυλακή.

Όμως, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ.

Οι ναζί δολοφόνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Εμείς όμως πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες που τους έθρεψαν. Να μην επιτρέπουμε στο μίσος, το ρατσισμό και το φόβο να ορίζει τις ζωές μας. Και να μην ανεχόμαστε αυτά να γίνονται στα βουβά, το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους πολιτικοί καιροσκόποι και κάθε λογής δημοσιολογούντες για να αυξάνουν την πελατεία τους.

Η δημοκρατική ιστορία αυτού του τόπου είναι πολύ βαριά για να αφήσουμε τη λήθη να σβήσει τις αξίες που έβγαλαν την Ελλάδα από το γύψο.

Για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και για όλους αυτούς που βίωσαν τη φρίκη των ταγμάτων εφόδου, δε μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε την προτροπή του Μπρέχτ: «Κατατροπώστε κι εσείς το πρωτόγονο».

Άρθρο στην
Η Εφημερίδα των Συντακτών
.