Ανδρέας Πουλάς: Περιμένουμε από την κυβέρνηση αυτοκριτική και παραγωγή πραγματικής πολιτικής και όχι λόγια του αέρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Περιμένουμε από την κυβέρνηση αυτοκριτική και παραγωγή πραγματικής πολιτικής και όχι λόγια του αέρα

Οκτώβριος 16, 2020 - 09:04

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την 4η ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Η δημόσια υγεία βρίσκεται, λόγω πανδημίας, στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα για εθνική επένδυση στην βελτίωση των υποδομών, των θεσμών και των μηχανισμών της δημόσιας υγείας. Αλλά εσείς συνεχίζετε να κάνετε αποκλειστικά μπαλώματα, διευθετήσεις και τοποθετήσεις των δικών σας ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης. 
  • Εμείς ως  Κίνημα Αλλαγής περιμένουμε από εσάς αυτοκριτική και παραγωγή πραγματικής πολιτικής. 
  • Πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με τον τομέα των μεταμοσχεύσεων, στον οποίο ως χώρα κατατασσόμαστε σταθερά στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Πρέπει να αναθεωρηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Εσείς όμως, τι κάνετε; Αντί να ενισχύσετε θεσμικά και σε προσωπικό την εθνική αυτή αρχή, επιλέγετε να αλλάξετε μόνο τα πρόσωπα, τοποθετώντας αρεστούς. 
  • Ως προς την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, και πάλι η προσέγγιση σας είναι στεγνά διαχειριστική. Βάζετε και βγάζετε οργανισμούς από την Εθνική Αρχή, αντί να εκπονηθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. 
  • Πρέπει να γίνει μία συνολική θεώρηση της λειτουργίας των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας. Με την κατάργηση του μέγιστου αριθμού χειρουργικών αιθουσών, δημιουργείτε μικρές ιδιωτικές κλινικές, χωρίς όμως, την ασφάλεια μίας ιδιωτικής κλινικής. Ποια μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των ασθενών; 
  • Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει την σημασία των κλινών ΜΕΘ όχι μόνο για την αντιμετώπιση των περιστατικών COVID-19, αλλά και συνολικά. Μέχρι στιγμής οι νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό και αποσπάσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η τακτική; 
  • Ως προς την ρύθμιση του άρθρου 16 για τους συμβεβλημένους λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η φυσικοθεραπεία απαιτείται σε σοβαρά περιστατικά με κινητικά προβλήματα. Μέχρι σήμερα η ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τους δικαιούχους ήταν αδιαπραγμάτευτη. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν, που σήμερα περιορίζετε την επιλογή αυτή μόνο για τα άτομα της ειδικής αγωγής του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ που θα μπορούν να απευθύνονται μόνο στους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές; Τι θα γίνει για εκείνες τις περιπτώσεις -λίγες αλλά υπαρκτές και ιδίως στην περιφέρεια- όπου δεν υπάρχει ικανός αριθμός συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών; Εξαναγκάζονται ή όχι οι δικαιούχοι του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία και χρειάζονται κινητική αποκατάσταση, να βάλουν το χέρι στην τσέπη; Ποια πρόνοια λαμβάνεται για τους ανθρώπους αυτούς; 

Δείτε εδώ το βίντεο:   https://youtu.be/2tR20QzpjNU