Δήμαρχος Ναυπλιέων: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμαρχος Ναυπλιέων: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό

Οκτώβριος 26, 2020 - 15:38

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Περάσαμε ήδη τον πρώτο χρόνο της νέας θητείας για την παράταξη μας και για το Δήμο μας. Σχεδόν 14 μήνες σκληρής δουλειάς με τους οκτώ από αυτούς κάτω από τη σκιά του COVID -19.
Για αυτή την σκληρή δουλειά που έλαβε χώρα όλο αυτό το διάστημα και έφερε σημαντικά αποτελέσματα σε έργα και σε δράσεις για το Δήμο μας και την επόμενη μέρα του θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στο διάστημα που ακολουθεί.
Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο , ο χειμώνας είναι μπροστά μας και η πανδημία φαίνεται ότι μας απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή μέχρι σήμερα.
Ευτυχήσαμε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας να είμαστε από τους δήμους και τις περιοχές που δεν «πρωταγωνίστησε» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Είναι αποτέλεσμα υπεύθυνης και συνεπούς συμπεριφοράς από την πλειοψηφία των πολιτών , των επιχειρηματιών , των εργαζομένων όλων των κλάδων , των συνταξιούχων (στερήθηκαν και στερούνται αλήθεια τόσα πολλά) και φυσικά των παιδιών μας που αγόγγυστα καθημερινά ζουν την «ξένοιαστη»ηλικία φορώντας μάσκα σε όλες τις εκπαιδευτικές και μη δραστηριότητες τους.
Μέσα από αυτή την «ασφαλή» υγειονομικά διαδρομή το Ναύπλιο απολαμβάνει μεγάλη επισκεψιμότητα που μας δίνει την ελπίδα για το μέλλον αλλά και τη δυνατότητα της επιβίωσης (οικονομικά) στο παρόν.
Θέλω να αναφερθώ με όση δύναμη έχω σε έναν κίνδυνο που διατρέχουμε μετά από αυτή την εξαιρετική πολύμηνη προσπάθεια.
Ο κίνδυνος λέγεται ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.
Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την προσπάθεια μας εφησυχάζοντας και χαλαρώνοντας στην τήρηση των μέτρων.
Δεν χρειαζόμαστε θανάτους και συγγενικές νοσηλείες για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα των ημερών.
Όσο κουραστικό ,εκνευριστικό και επίπονο και αν είναι πρέπει να συνεχίσουμε.
Ο Δήμος της Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας πρέπει να δείξει το δρόμο και να οδηγήσει στην σωστή πορεία μένοντας απόλυτα συγκεντρωμένος στις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτικής Προστασίας.
Οι καλεσμένοι μας που συρρέουν κατά χιλιάδες κυρίως το Σαββατοκύριακο έρχονται σε ένα τόπο που ξέρει να ξεπερνά τις προσδοκίες όχι μόνο στην αναψυχή και στην ομορφιά αλλά και στη συνεπή και υπεύθυνη τήρηση υγειονομικών κανόνων ασφαλείας.
Οι ημέρες γιορτινές η ανάγκη για κοινωνικότητα μεγάλη όμως ακόμη μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμβουλές αυτών που έχουν γνώση.
Φοράμε μάσκα , κρατάμε αποστάσεις, προσέχουμε την ατομική υγιεινή και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε με το παράδειγμά μας αλλά και να πείσουμε τους λίγους διαφωνούντες για την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν.

Συλλογική προσπάθεια , κοινή αντιμετώπιση και κοινωνικά επωφελής νοοτροπία είναι η συνταγή για την επόμενη μέρα.

Δημήτρης Κωστούρος