11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 02, 2020 - 11:11

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ έχει διακριθεί με την πιστοποίηση EFFE, η οποία είναι η σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης για αξιοσημείωτα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών με την συμμετοχή τους στην κοινότητα και την διεθνή τους εξωστρέφεια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 25 Δεκεμβρίου με το διαδικτυακό του πρόγραμμα. Στις 25 Δεκεμβρίου θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη ολοήμερη προβολή όλων των ταινιών μικρού μήκους διαδικτυακά και η Τελετή Βραβείων Χρυσός Πήγασος με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ ώρα Ελλάδος σε άμεση μετάδοση στο Ζoom και στη σελίδα του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ στο Facebook.  Το πρόγραμμα των προβολών των ταινιών σε αίθουσα στη Κορινθία θα ανακοινωθεί μετά την αναγγελία της κυβέρνησης για τα μέτρα αποστασιοποίησης λόγω Covid-19. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους σε διάφορα είδη, πρόσφατης παραγωγής, από όλο τον κόσμο σε 12 διαγωνιστικές κατηγορίες, τις διαδικτυακές πρεμιέρες της ταινίας μικρού μήκους “Shared Balcony”  της Fay Lellios και της ταινίας μεγάλου μήκους “Τρυφερότητα” του Παναγιώτη Καραμήτσου, την τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Nimic”, διαγωνισμό σεναρίου και το masterclass “Θεατρικό έργο versus κινηματογραφικό σενάριο” με την Αγάθη Δαρλάση και τον Ιωάννη Τσεχελίδη. Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται κατά το ήμισυ από ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και προσφέρει ισορροπία κι αρμονία στις ιδέες που παρουσιάζονται. Το Φεστιβάλ με το πρόγραμμά του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ενδυνάμωση των μειονοτήτων και των γυναικών. Η πλατφόρμα inspire-tv.com παρέχει και υπηρεσία VOD για τις επιλεγμένες ταινίες μετά το πέρας του Φεστιβάλ.

Εισιτήρια πωλούνται διαδικτυακά στις πλατφόρμες inspire-tv.com και viva.gr

Από τις πωλήσεις των μεμονωμένων εισιτηρίων για τις προβολές διαδικτυακά των ταινιών μεγάλου μήκους και τις διαδικτυακές πρεμιέρες, οι σκηνοθέτες/παραγωγοί ωφελούνται με το 40% των καθαρών εσόδων.

FESTIVAL PASS: Το εισιτήριο για όλο το διαδικτυακό πρόγραμμα για τις 15 ημέρες του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ κοστίζει 35 ευρώ
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ / FILM GROUP DAILY PASS:  8 ευρώ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ / BRIDGES ONLINE PREMIERE PASS (ταινία με απεριόριστες προβολές όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ) : 10 ευρώ

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος, 2020 - 18:00

11 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες - BRIDGES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL - 11-25/12/2020