Βγαίνει η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βγαίνει η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Δεκέμβριος 07, 2020 - 19:17

Νέα υπουργική απόφαση θα εκδοθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και, μόλις δημοσιευθεί, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα δώσει την εντολή να ανοίξουν οι αιτήσεις, οι οποίες θα υποβληθούν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά.

Το επίδομα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και φτάνει ακόμη και τα 600 – 700 ευρώ, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή. Η ίδια απόφαση θα προβλέπει επιδότηση πρώτη φορά και άλλων μορφών θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (Pellet). Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης εντάσσονται για πρώτη φορά φέτος και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή υγραέριο, αλλά και τα νοικοκυριά ορεινών οικισμών με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους που χρησιμοποιούν καυσόξυλα και βιομάζα (Pellet).

 Για τον υπολογισμό του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που στηρίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα 750 μ. x 750 μ., ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης δεν θα συμπεριληφθούν οι ευάλωτοι πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα καθώς εκείνοι μπορούν να κάνουν χρήση του κοινωνικού τιμολογίου.