Ειδήσεις

Δυστύχημα στα Τέμπη: 34ος κατηγορούμενος ο Κώστας Αγοραστός

Απρίλιος 19, 2024 - 19:50

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη συνολική για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την οποία χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής σύμφωνα με το Larissanet.gr.

Έναρξη Run Greece με Kids Athletics στο κέντρο του Ναυπλίου (φωτο)

Απρίλιος 19, 2024 - 19:38

Πρόκειται για τους 100άδες μαθητές των πέντε Δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου, που μετείχαν στο πρόγραμμα Kids athletics, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Οι μικροί μαθητές έκαναν ένα …πρώτο ζέσταμα ενόψει της συμμετοχής τους την Κυριακή (21/4) στον αγώνα του Run Greece, που έχει κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.

Αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ

Απρίλιος 19, 2024 - 19:30

Σε αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε η γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. ), στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρείας. Τα νέα μέλη είναι τα ακόλουθα:

–       Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος,

–       Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος,

–       Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος,

–       Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος,

Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεάς προς ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα

Απρίλιος 19, 2024 - 18:50

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (A. 1059/2024), από σήμερα προαιρετικά και από τις 8-5-2024 υποχρεωτικά, υποβάλλονται ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, οι παρακάτω δηλώσεις:

α) Δηλώσεις δωρεών για τις οποίες συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο από τις 19/4/2024.

Σύσκεψη στις Μυκήνες με θέμα τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου (φωτο)

Απρίλιος 19, 2024 - 18:36

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλαιό Δημαρχείο των Μυκηνών παρουσία φορέων και των μελών του Κ.Α.Σ. (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) με θέμα τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου.
Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, προσκεκλημένος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε:

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο

Απρίλιος 19, 2024 - 18:30

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συνελήφθησαν -43- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.035-

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -674- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -244- παραβάσεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και κυνηγετικά όπλα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,48 εκατ. ευρώ σε 11 επιχειρήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης

Απρίλιος 19, 2024 - 18:20

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή. Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα:

Το Ναύπλιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον αγώνα Run Greece

Απρίλιος 19, 2024 - 17:53

Το Ναύπλιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί δρομείς όλων των ηλικιών, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα Run Greece, την Κυριακή 21 του μηνός.

Ο νέος σταθμός της σειράς αγώνων συνδυάζει την ιστορία με το σήμερα και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά της πόλης. Το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή στη διοργάνωση είναι ήδη πολύ μεγάλο και αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο.

Συνεχείς οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων, λέει ο Σκρέκας

Απρίλιος 19, 2024 - 17:50

Μιλώντας σήμερα (Παρασκευή 19/4) στο Κανάλι Ένα 90.4 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σαραντάκο και Βελίκα Καραβάλτσιου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη διεθνή αύξηση του πετρελαίου, ανέφερε πως οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων είναι συνεχείς και «επιβάλλονται σχεδόν κάθε εβδομάδα τα αντίστοιχα πρόστιμα» προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία. Σημείωσε, πως η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές αυτές, αφού δεν παράγει πετρέλαιο, ούτε έχει υψηλή κατανάλωση συγκριτικά με τα άλλα κράτη τέτοιων προϊόντων.

Ναύπλιο: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Απρίλιος 19, 2024 - 17:32

O Δήμος Ναυπλιέων, μέσω του Τμήματος Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου διοργανώνει και συντονίζει μία σειρά εκδηλώσεων – δράσεων με στόχο να εμπνεύσει σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα, να ενισχύσει την επικοινωνία και την πνευματική αναζήτηση και σκέψη, καθώς και την εκδοτική δραστηριότητα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

· Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου « Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»,

ώρα 19:00

Ομιλία με θέμα: « Τυπογραφία στο Ναύπλιο τον 19ο αιώνα»

Κεντρικός ομιλητής: Νίκος Τόμπρας

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις