Επιπλέον μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την περιοχή της Κοζάνης – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιπλέον μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την περιοχή της Κοζάνης – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Ιανουάριος 15, 2021 - 19:56

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ψηφίστηκε στην Βουλή χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο με τίτλο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)”.

Στο νομοσχέδιο λοιπόν αυτό έγινε την τελευταία στιγμή μια αλλαγή η οποία όπως ανακοινώθηκε από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, αποτελεί παρέμβαση για την περιοχή της Κοζάνης λόγω των επιπτώσεων από την απολιγνιτοποίηση.

Ψάξαμε και βρήκαμε το νομοσχέδιο και σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου υπάρχουν οι αναφορές για προσαυξήσεις στην μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει τυπικών προσόντων και εντοπιότητας.

Στο προσχέδιο του νόμου όταν κατατέθηκε στην Βουλή στο άρθρο 12 υπήρχαν συγκεκριμένες περιοχές που λαμβάνουν προσαύξηση 20 μονάδων, συγκεκριμένα οι εξής περιοχές:

Μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, καθώς και μεγάλων ηπειρωτικών δήμων και δήμων πρωτευουσών νομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Καστοριάς,Φλώρινας και Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε , έχει προστεθεί σε αυτές τις περιοχές και η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Αυτή είναι η παρέμβαση που έγινε, ήταν σε γνώσει των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας των λιγνιτικών περιοχών , αφού σύμφωνα με όσα δηλώνουν στην Δυτική Μακεδονία, το ζήτησαν κατά την συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό.

Να τονίζουμε τέλος ότι σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου , η μοριοδότηση που αναφερόμαστε αφορά την διαδικασία γραπτού διαγωνισμού στις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε. μόνο.

δείτε το κείμενο του νομοσχεδίου ΕΔΩ